ANDREA MOTIS · sons de nit '18 · Palma

Castell de Bellver Com arribar

Esdeveniment tancat

Descripció

ANDREA MOTIS · sons de nit '18 · Palma ANDREA MOTIS · sons de nit '18 · Palma

ENTRADES EXHAURIDES, ENTRADAS AGOTADAS, SOLD OUT.


· entrada anticipada 20€ · taquilla 25€

· abonament Palma per 2 concerts 20€ : 10 agost NES  + 17 agost ANDREA MOTIS.

· abonament cicle Sons de Nit  80€ : 10 concerts.


Andrea Motis (trompeta i veu), Joan Chamorro (contrabaix i saxo tenor), Josep Traver (guitarra)


Andrea Motis, jove trompetista, cantant i compositora establerta a Barcelona, és una de les referències del jazz al nos- tre país, ven discs a tot el món i tan sols té 22 anys. Motis porta sorprenent el públic amb una imparable carrera des que en 2012, en el Festival de Peralada, Quincy Jones es va fixar en ella i la va convidar a compartir escenari. 

El seu mentor, Joan Chamorro, veterà del jazz català, lidera la Sant Andreu Jazz Band, la big band més jove d’Europa, i la seva trajectòria com a saxofonista, entre altres instruments, és brillant i dilatada. Després d’editar sis discos aclamats per la crítica al costat de Chamorro, Andrea Motis va debutar en solitari amb l’àlbum ‘Emotional Dansi’. El nou àlbum conté la seva proporció equilibrada de clàssics del jazz, juntament amb composicions pròpies i d’autors contemporanis. 

Encara que amb prou feines passa dels vint anys, la madure- sa musical de Motis supera de molt l’expectativa de la seva edat. Això es deu al fet que va començar a tocar la trompeta a set anys i tres anys després va començar a estudiar jazz a l’Escola Municipal de Música de Santa Andreu amb Chamorro, qui va reclutar a Andrea poc després perquè formés part de la seva banda, sent ella una adolescent. Mentre seguia estudiant en el col·legi va ser membre del grup Sant Andreu Jazz Band durant nou anys en els quals va gravar vuit discos i va tocar en directe amb noms de la talla del trombonista Wycliffe Gordon, el saxofonista Jesse Davis, el clarinetista Bobby Gordon i el saxofonista Dick Oatts, entre altres. 

A més de la trompeta Motis toca el saxo alt i canta. “La trompeta sempre ha estat el meu instrument principal”, diu Motis quan se li pregunta si prefereix la seva faceta d’instrumentista o la de vocalista. “Tocar la trompeta és com meditar per mi, és una part molt important de la meva vida. Però no vull haver de triar solament un dels meus vessants artístics, perquè ador tocar totes”. 

La interpretació vocal de Motis es converteix en el protagonista escènic. Andrea posseeix un encantador i versàtil alt, amb un subtil vibrat i un fraseig succint que li ha valgut parangons amb referències estilístiques com Billie Holiday i Norah Jones. 


· El cicle de concerts: Sons de Nit: 

Un cicle de música en directe, amb caràcter itinerant, que omplirà les nits d’estiu a l’illa amb els sons més diversos, combinant la màgia de la música amb la dels espais que acullen els concerts. Interessants propostes de música en directe ressonaran entre els murs del ric patrimoni arquitectònic de l’illa. Es tracta de mantenir viu el patrimoni, conjuminant l’herència dels segles d’història d’aquests enclavaments de gran riquesa arquitectònica i cultural amb un esdeveniment musical amb la promoció dels quals es posen en valor els edificis com a espais artístics. En la nova edició, 2018, hi haurà un total de 10 cites musicals i els espais tindran un protagonisme especial.


· El espai: Castell de Bellver, Palma:

Entre les construccions erigides al llarg de la història de Mallorca, el castell de Bellver és, sens dubte, una de les més originals i emblemàtiques.
El castell, de planta circular, va ser construït entre 1300 i 1311 per ordre directa del rei Jaume II de Mallorca. La seva construcció va ser conseqüència d’una planificada organització de les accions defensives per part de la Casa Reial Mallorquina. Va ser concebut també com un palau-fortalesa on els governants podien refugiar-se amb garanties de seguretat en cas de perill i els sobirans van realitzar estades més o menys perllongades. Situat sobre un pujol de 112 m d’altura, el recinte respon a un plànol molt concret i original, consta d’un edifici d’estil gòtic de planta perfectament circular que s’organitza al voltant d’un pati central també circular, amb quatre grans torres orientades cap als quatre punts cardinals. L’anomenada torre major, situada al nord, està exempta del conjunt, era l’últim reducte de resistència si Bellver era atacat. Mentre que la resta de torres estan encasta- des al cos principal. 

Entre els elements arquitectònics que més destaquen de la façana exterior de Bellver estan les finestres geminades. Situades en la planta noble, estan compostes per dos arcs estrets de mig punt separats per una columna. Aquest tipus de finestres, també presents a l’interior de l’edifici, és bastant freqüent en l’arquitectura medieval de Palma. 

32 opinions

4.8 / 5
Antònia

Va ser una nit màgica, pels artistes i per l'entorn! Altament recomanable!!!!

24/08/2018 02/06/2018
Carmen

Excelente concierto

23/08/2018 16/08/2018
xisco

Hola, va ser un concert meravellós. L'entorn i la música van crear una sintonia excepcional. Moltes gràcies per la gestió i us encoratjo a seguir programant concerts a l'estiu.

22/08/2018 16/08/2018
Maite

Genial!!!!!!!!!!!

22/08/2018 03/08/2018
Sally Isaac

Todo fenomenal! El sitio, la organizacion, y por supuesto Andrea Motis, Joan Chamorro y Josep traver. Hemos viajado de Menorca para asistir y lo haremos otra vez. Gracias.

20/08/2018 27/05/2018
Carregar més opinions

Com arribar

Castell de Bellver
Carrer Camilo José Cela, s/n, 07014 Palma, Illes Balears
Palma, Illes Balears

Organitzat per

Fonart

Fanàtics de la música, la fotografia, l’art i la cultura en general. Actius des de 1996, organitzem concerts i festivals, muntem exposicions, editem llibres i ens emboliquem amb qualsevol projecte interessant que se’ns ocorri o que se’ns posi per davant. La nostra base principal d’acció està a l’illa de Mallorca però no creiem en fronteres, ni geogràfiques ni culturals. El nostre nombre és la suma de “fona” i “art”, “fonart” és la fona que utilitzaven com a arma els “foners”, guerrers mercenaris mallorquins de l’edat antiga. Ni més ni manco. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Fanáticos de la música, la fotografía, el arte y la cultura en general. En activo desde 1996, organizamos conciertos y festivales, montamos exposiciones, editamos libros y nos liamos con cualquier proyecto interesante que se nos ocurra o que se nos ponga por delante. Nuestra base principal de acción está en la isla de Mallorca pero no creemos en fronteras, ni geográficas ni culturales. Nuestro nombre es la suma de “fona” y “arte”, “fona” es la honda que utilizaban como arma los “foners”, guerreros mercenarios mallorquines de la edad antigua. Nada más y nada menos.

Veure més