BRUUT! · sons de nit '18 · Pollença

Claustre de Sant Domingo Com arribar

Esdeveniment tancat

Descripció

BRUUT! · sons de nit '18 · Pollença BRUUT! · sons de nit '18 · Pollença

· entrada anticipada 10€ · taquilla 15€

· abonament Pollença per 6 concerts 50€ : · 21 juny BRUUT! · 28 juny DAMIÀ TIMONER · 05 juliol JEREZ TEXAS · 12 juliol HI HATS · 19 juliol ALA.NI · 30 agost LUNA


Maarten Hogenhuis (saxo),  Folkert Oosterbeek (hammond), Thomas Rolff (baix), Felix Schlarmann  (bateria)


Aquesta banda holandesa amb una elegant estètica vintage es consolida com una de les més energètiques i originals de l’escena jazzística europea, amb el seu jazz eclèctic, rude i intens. La seva música, amb el jazz com a element d’arrelament, fa gestos de complicitat als més diversos estils musicals com el rock, l’afrobeat, el boogaloo, el rhythm’n’blues, el surf, el funk o el swing, i amb influències estètiques i estilístiques entre Tarantino i Morricone. 

Bruut!, exhibeixen en el directe tot el seu potencial, els seus concerts són una autèntica injecció d’energia i creen autèntica addicció en el públic a més d’unes irrefrenables ganes de ballar. 

El seu àlbum debut, de títol homònim, es va publicar en 2012. En 2013 arribaria ‘Fire’, que els va situar com una referència del jazz més potent i original. ‘Mad Pack’, el seu tercer àlbum es va publicar en 2015 i va ser nominat als premis Edison Jazz World com a Millor Àlbum. El seu últim treball discogràfic, publicat en 2017 duu per títol ‘Superjazz’ i és tan divers com la música que inspira els quatre components de la banda. 

Bruut!, han girat per mig món, amb actuacions al Japó, Polònia, Burkina Faso, Alemanya, SudÀfrica, Espanya i Surinam. També han fet tremolar festivals com el North Sigui Jazz, Noorderslag i LantarenVenster. 


· El cicle de concerts: Sons de Nit: 

Un cicle de música en directe, amb caràcter itinerant, que omplirà les nits d’estiu a l’illa amb els sons més diversos, combinant la màgia de la música amb la dels espais que acullen els concerts. Interessants propostes de música en directe ressonaran entre els murs del ric patrimoni arquitectònic de l’illa. Es tracta de mantenir viu el patrimoni, conjuminant l’herència dels segles d’història d’aquests enclavaments de gran riquesa arquitectònica i cultural amb un esdeveniment musical amb la promoció dels quals es posen en valor els edificis com a espais artístics. En la nova edició, 2018, hi haurà un total de 10 cites musicals i els espais tindran un protagonisme especial.


· El espai: Claustre de Sant Domingo, Pollença:

Els frares dominics van aixecar entre els segles XVI i XVII aquest meravellós edifici el claustre del qual, ofereix una ex- cel·lent acústica, acollirà cinc dels concerts Sons de Nit d’aquest any. 

Els dominics van ocupar l’església i el convent fins a l’any 1833, que el conjunt va ser desamortitzat, i uns anys més tard l’Estat el va cedir a l’Ajuntament de Pollença. Des de llavors se li ha donat númerosos usos, des d’hospici-residència fins a caserna de la Guàrdia Civil, escola i museu.  L’església del convent és de planta basilical i compta amb deu capelles laterals. Al costat de l’església es troba la joia d’aquest edifici: un claustre d’estil barroc envoltat de quatre corredors amb arcs de mitja punta sobre pilars jònics la construcció dels quals va acabar en 1616. El claustre és molt conegut no només per la bellesa dels seus quatre corredors porticats, sinó per ser, des de 1962, la seu del Festival de Música Clàssica de Pollença. El recinte conventual s’ha convertit en el centre d’activitats culturals de Pollença, és sens dubte un dels llocs més visitats de Pollença. 


1 opinions

4.0 / 5
jaume

Ens va agradar molt Bruut!Tenen un repertori ampli i variat, que executen amb força i compenetració. El grup es proper i festiu. Els tornaria a veure!

22/06/2018 21/06/2018
Carregar més opinions

Com arribar

Claustre de Sant Domingo
Carrer de Guillem Cifre de Colonya, 0, 07460 Pollença, Illes Balears
Pollença, Illes Balears

Organitzat per

Fonart

Fanàtics de la música, la fotografia, l’art i la cultura en general. Actius des de 1996, organitzem concerts i festivals, muntem exposicions, editem llibres i ens emboliquem amb qualsevol projecte interessant que se’ns ocorri o que se’ns posi per davant. La nostra base principal d’acció està a l’illa de Mallorca però no creiem en fronteres, ni geogràfiques ni culturals. El nostre nombre és la suma de “fona” i “art”, “fonart” és la fona que utilitzaven com a arma els “foners”, guerrers mercenaris mallorquins de l’edat antiga. Ni més ni manco. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Fanáticos de la música, la fotografía, el arte y la cultura en general. En activo desde 1996, organizamos conciertos y festivales, montamos exposiciones, editamos libros y nos liamos con cualquier proyecto interesante que se nos ocurra o que se nos ponga por delante. Nuestra base principal de acción está en la isla de Mallorca pero no creemos en fronteras, ni geográficas ni culturales. Nuestro nombre es la suma de “fona” y “arte”, “fona” es la honda que utilizaban como arma los “foners”, guerreros mercenarios mallorquines de la edad antigua. Nada más y nada menos.

Veure més