HI HATS · nit de swing · Sons de Nit '18 · Pollença

claustre de sant domingo Com arribar

Esdeveniment tancat

Descripció

HI HATS · nit de swing · Sons de Nit '18 · Pollença

· entrada anticipada 5€ · taquilla 10€

· abonament Pollença per 6 concerts 50€ : · 21 juny BRUUT! · 28 juny DAMIÀ TIMONER · 05 juliol JEREZ TEXAS · 12 juliol HI HATS · 19 juliol ALA.NI · 30 agost LUNA 


Miquel Àngel Rigo (saxo baríton i tenor), Cesc Montaner (saxo tenor i soprano), Guillem Nadal (trompeta i trombó), Jaume Riera (piano), Juanan Torandell (contrabaix), Teo Salvà (bateria)


Nit de Swing amb els Hi Hats, que són una jove formació d’excel·lents músics mallorquins que ofereix una proposta fresca i alegre, amb un repertori que es basa en música de les dècades dels anys 20 i 30, recollint l’atmosfera festiva i els elements primaris del que després evolucionaria en la música swing i formaria part de la gran família d’estils que és el jazz. 

Lluc Casessis, reconegut músic i productor, arregla un repertori especial per a aquesta formació fins a arribar a aconseguir una selecció homogènia i compacta que reflecteix l’esperit de l’època; temes com “Shinny Stockings” de la Count Basie Orchestra, “Corner Pocket” de la Duke Ellington Ochestra o uns altres com “Apollo Jumps” de Glen Gray són els que formen part d’aquest repertori i fan que la formació compti amb la complicitat i assistència dels ballarins de lindy hop. 

A més de la música en directe, convocarem també als hoppers del swing de l’illa per convertir aquesta en una nit especial, perfecta per descobrir la intensitat del swing. Calça les teves millors sabates perquè convertirem el claustre del convent en una gegant pista de ball, podràs contornejar-te ballant lindy hop a ritme de swing, aquests sons que van néixer fa dècades, enmig de la Gran Depressió per reivindicar l’alegria de viure. 


· El cicle de concerts: Sons de Nit: 

Un cicle de música en directe, amb caràcter itinerant, que omplirà les nits d’estiu a l’illa amb els sons més diversos, combinant la màgia de la música amb la dels espais que acullen els concerts. Interessants propostes de música en directe ressonaran entre els murs del ric patrimoni arquitectònic de l’illa. Es tracta de mantenir viu el patrimoni, conjuminant l’herència dels segles d’història d’aquests enclavaments de gran riquesa arquitectònica i cultural amb un esdeveniment musical amb la promoció dels quals es posen en valor els edificis com a espais artístics. En la nova edició, 2018, hi haurà un total de 10 cites musicals i els espais tindran un protagonisme especial.


· El espai: Claustre de Sant Domingo, Pollença:

Els frares dominics van aixecar entre els segles XVI i XVII aquest meravellós edifici el claustre del qual, ofereix una excel·lent acústica, acollirà cinc dels concerts Sons de Nit d’aquest any. 

Els dominics van ocupar l’església i el convent fins a l’any 1833, que el conjunt va ser desamortitzat, i uns anys més tard l’Estat el va cedir a l’Ajuntament de Pollença. Des de llavors se li ha donat númerosos usos, des d’hospici-residència fins a caserna de la Guàrdia Civil, escola i museu. L’església del convent és de planta basilical i compta amb deu capelles laterals. Al costat de l’església es troba la joia d’aquest edifici: un claustre d’estil barroc envoltat de quatre corredors amb arcs de mitja punta sobre pilars jònics la construcció dels quals va acabar en 1616. El claustre és molt conegut no només per la bellesa dels seus quatre corredors porticats, sinó per ser, des de 1962, la seu del Festival de Música Clàssica de Pollença. El recinte conventual s’ha convertit en el centre d’activitats culturals de Pollença, és sens dubte un dels llocs més visitats de Pollença. 


2 opinions

4.5 / 5
Alonso Comas Buades

El concierto estuvo muy bien. El conjunto sonó estupendamente y se agradece poder ir a un concierto en directo de este tipo de música, pues no abundan. Una cosa negativa, aparte del retraso por la espera de uno de los músicos, fue que las asientos del público no se habían limpiado, no se había pasado una bayeta por los mismos y tuvimos que quitar el mucho polvo que tenían con nuestros pañuelos. Atentos a eso, pues no es un trabajo que no pueda hacerse cuando se colocan. Eso motiva que no pueda ponerles las cinco estrellas.

18/07/2018 28/06/2018
yolanda

Grandes músicos. Una velada muy agradable. Y algunos disfrutamos de bailar con sus canciones!

13/07/2018 11/07/2018
Carregar més opinions

Com arribar

claustre de sant domingo
Carrer de Guillem Cifre de Colonya, 0, 07460 Pollença, Illes Balears
pollença, Illes Balears

Organitzat per

Fonart

Fanàtics de la música, la fotografia, l’art i la cultura en general. Actius des de 1996, organitzem concerts i festivals, muntem exposicions, editem llibres i ens emboliquem amb qualsevol projecte interessant que se’ns ocorri o que se’ns posi per davant. La nostra base principal d’acció està a l’illa de Mallorca però no creiem en fronteres, ni geogràfiques ni culturals. El nostre nombre és la suma de “fona” i “art”, “fonart” és la fona que utilitzaven com a arma els “foners”, guerrers mercenaris mallorquins de l’edat antiga. Ni més ni manco. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Fanáticos de la música, la fotografía, el arte y la cultura en general. En activo desde 1996, organizamos conciertos y festivales, montamos exposiciones, editamos libros y nos liamos con cualquier proyecto interesante que se nos ocurra o que se nos ponga por delante. Nuestra base principal de acción está en la isla de Mallorca pero no creemos en fronteras, ni geográficas ni culturales. Nuestro nombre es la suma de “fona” y “arte”, “fona” es la honda que utilizaban como arma los “foners”, guerreros mercenarios mallorquines de la edad antigua. Nada más y nada menos.

Veure més