JEREZ TEXAS · sons de nit '18 · Pollença

claustre de sant domingo Com arribar

Esdeveniment tancat

Descripció

JEREZ TEXAS · sons de nit '18 · Pollença JEREZ TEXAS · sons de nit '18 · Pollença

· entrada anticipada 10€ · taquilla 15€

· abonament Pollença per 6 concerts 50€ : · 21 juny BRUUT! · 28 juny DAMIÀ TIMONER · 05 juliol JEREZ TEXAS · 12 juliol HI HATS · 19 juliol ALA.NI · 30 agost LUNA 


Ricardo Esteve (guitarra flamenca), Matthieu Saglio (violoncel), Jesús Gimeno (bateria, calaix)


La força del flamenc, la llibertat del jazz, l’elegància del clàssic. Tres virtuosos, tres alquimistes, tres creadors de vellut sonor, Jerez Texas porta des de l’any 2002 oferint concerts al voltant del món (més de 500 concerts en 25 països). 

Jerez Texas és, primer de tot, un trio de músics virtuosos, és també la singular trobada entre la guitarra flamenca, el violoncel i la bateria, així com el punt de connexió entre diversos universos: flamenc, jazz, clàssic i músiques del món. Podríem descriure la música de Jerez Texas, per les seves melodies faraditzes, l’energia contagiosa i els subtils arran- jaments. Però, més enllà de totes aquestes qualitats, una paraula basta per definir l’univers de Jerez Texas: el plaer. El plaer compartit per uns músics units per una complicitat sense esquerdes des de fa 15 anys. El plaer generosament compartit amb el públic, qui troba una porta oberta cap als somnis, com ho ha anat demostrant l’acollida al voltant del món. 

Jerez Texas ha tingut l’oportunitat de presentar la seva música als escenaris d’Espanya, França, Mèxic, Namíbia, Guatemala, Hondures, Xina, Japó, EUA, Qatar, Kuwait, Pa- namà, Nicaragua, Bèlgica, Haití, Egipte, Tunísia, Sudan, Rep. Dominicana, Portugal, Índia, Ucraïna, Moldàvia, etc. 


· El cicle de concerts: Sons de Nit: 

Un cicle de música en directe, amb caràcter itinerant, que omplirà les nits d’estiu a l’illa amb els sons més diversos, combinant la màgia de la música amb la dels espais que acullen els concerts. Interessants propostes de música en directe ressonaran entre els murs del ric patrimoni arquitectònic de l’illa. Es tracta de mantenir viu el patrimoni, conjuminant l’herència dels segles d’història d’aquests enclavaments de gran riquesa arquitectònica i cultural amb un esdeveniment musical amb la promoció dels quals es posen en valor els edificis com a espais artístics. En la nova edició, 2018, hi haurà un total de 10 cites musicals i els espais tindran un protagonisme especial.


· El espai: Claustre de Sant Domingo, Pollença:

Els frares dominics van aixecar entre els segles XVI i XVII aquest meravellós edifici el claustre del qual, ofereix una excel·lent acústica, acollirà cinc dels concerts Sons de Nit d’aquest any. 

Els dominics van ocupar l’església i el convent fins a l’any 1833, que el conjunt va ser desamortitzat, i uns anys més tard l’Estat el va cedir a l’Ajuntament de Pollença. Des de llavors se li ha donat númerosos usos, des d’hospici-residència fins a caserna de la Guàrdia Civil, escola i museu. L’església del convent és de planta basilical i compta amb deu capelles laterals. Al costat de l’església es troba la joia d’aquest edifici: un claustre d’estil barroc envoltat de quatre corredors amb arcs de mitja punta sobre pilars jònics la construcció dels quals va acabar en 1616. El claustre és molt conegut no només per la bellesa dels seus quatre corredors porticats, sinó per ser, des de 1962, la seu del Festival de Música Clàssica de Pollença. El recinte conventual s’ha convertit en el centre d’activitats culturals de Pollença, és sens dubte un dels llocs més visitats de Pollença. 


4 opinions

5.0 / 5
Francisco Garcia

Mos va agradar molt, és una música amb molt de ritme i molt especial.

07/07/2018 05/07/2018
Carme

Ja els coneixia i me va encantar,sonava demeravella i ells fantàstics.Llàstima que hi hagués poca gent,no saben el que es perden!

06/07/2018 04/07/2018
Morten

Atendi a un concierto de JT en Toulouse (Le Mandala) en 2006 (?) y compré su CD el cual tengo en el lector de CDs de mi coche el día de hoy. Ha sido un real placer de reanudar con la música tan original de este grupo, el cual se nota ha conservado su estilo con una mejora notable en la batería

06/07/2018 05/07/2018
Jeronia Ramon

Concert extraordinari ! Estaria bé a l'hora de la compra d'entrades indicar un preu per infants. No és questió sigui gratuït obrint la porta als bebés, no és el lloc però si, com en el meu cas, per un infant de 9 anys interessats en la música i per la qual vaig pagar entrada completa i quan vaig ser a la porta en var dir que era gratuït per menors de 12 anys. Seguiu amb tan bona tria de música!

06/07/2018 05/07/2018
Carregar més opinions

Com arribar

claustre de sant domingo
Carrer de Guillem Cifre de Colonya, 0, 07460 Pollença, Illes Balears
pollença, Illes Balears

Organitzat per

Fonart

Fanàtics de la música, la fotografia, l’art i la cultura en general. Actius des de 1996, organitzem concerts i festivals, muntem exposicions, editem llibres i ens emboliquem amb qualsevol projecte interessant que se’ns ocorri o que se’ns posi per davant. La nostra base principal d’acció està a l’illa de Mallorca però no creiem en fronteres, ni geogràfiques ni culturals. El nostre nombre és la suma de “fona” i “art”, “fonart” és la fona que utilitzaven com a arma els “foners”, guerrers mercenaris mallorquins de l’edat antiga. Ni més ni manco. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Fanáticos de la música, la fotografía, el arte y la cultura en general. En activo desde 1996, organizamos conciertos y festivales, montamos exposiciones, editamos libros y nos liamos con cualquier proyecto interesante que se nos ocurra o que se nos ponga por delante. Nuestra base principal de acción está en la isla de Mallorca pero no creemos en fronteras, ni geográficas ni culturales. Nuestro nombre es la suma de “fona” y “arte”, “fona” es la honda que utilizaban como arma los “foners”, guerreros mercenarios mallorquines de la edad antigua. Nada más y nada menos.

Veure més