Joan Miquel Oliver, Presenta: "ELEKTRA"

Auditori de Porreres Com arribar

Tria la teva zona

Anticipada

info
14€ x
imprime tu entrada en casa lleva la entrada en tu móvil pago seguro con tarjeta

Els espectadors han de presentar-se amb les entrades a la taquilla de Fabrica Ramis entre 60 i 15 minuts abans del inici de l'esdeveniment. Fins aviat i esperem que gaudiu del concert! Fonart (*L’import de les entrades no podrà ser retornat.) Los espectadores deben acudir con las entradas a la taquilla de Fabrica Ramis entre 60 i 15 minutos antes del inicio del acto. Hasta pronto y esperemos que disfruten del concierto! Fonart (*El importe de las entradas no será reembolsable.)

Despeses de gestió

0€
0€

Joan Miquel Oliver, Presenta: "ELEKT...

Veure entrades

Descripció

Joan Miquel Oliver, Presenta: "ELEKTRA"
JOAN MIQUEL OLIVER
presentació en directe del nou disc Elektra
Joan Miquel Oliver: veu, guitarres i baix.
Jaume Manresa: teclats.
Xarli Oliver: bateria.

PORRERES / AUDITORI PORRERES.
Divendres, 04 de gener de 2018, a les 20.30 h.
Entrades assegudes:
Preu: 14,00 € anticipada i 18,00 € taquilla.


Joan Miquel Oliver presenta en directe «Elektra» la tercera entrega de la trilogia que, juntament amb el pintor Albert Pinya, va encetar el 2015 amb el treball «Pegasus» i va seguir el 2017 amb «Atlantis». Seran tres concerts en el mes d’octubre - a PorreresInca i Sant Llorenç des Cardassar. Tres oportunitats de veure sobre l'escenari a JMO i descobrir les cançons del seu nou treball discogràfic.

En els concerts a Oliver s'uniran Jaume Manresa als teclats i Xarli Oliver a la bateria, dos dels músics que li han acompanyat sense interrupció en les gires compreses entre 2015 i 2018 on la transformació del material electrònic enregistrat en rigorós solitari es converteix a l’escenari en un so elèctric on la improvisació agafa després de 150 concerts, un especial protagonisme.

Sobre el nou disc i l’enregistrament:
La diferència més ostensible respecte dels discos anteriors és la incorporació en estudi dels músics que han acompanyat Oliver en les gires de concerts. Jaume Manresa als teclats i Xarli Oliver a la bateria no només participen com a instrumentistes sinó que signen amb JMO la producció musical d’aquest nou treball.

Aquesta producció es basa en unes sessions d’assaig enregistrades a l’estudi d’Oliver on els components del trio aporten la seva música sense cap idea preconcebuda. El resultat és una sonoritat artesana i orgànica que es conservarà després a la gravació definitiva.

Aquesta gravació comença al Teatre de Ca l’Eril on el mateix Joan Pons s’encarrega de sonoritzar la bateria. Xarli Oliver fa gala de la seva habilitat amb els ritmes de samba, bossa nova i funk, i també, o sobretot, del seu groove i de la seva infinita imaginació amb aquest instrument.

Aquestes pistes de bateria tornen a l’estudi del carrer de Santa Clara de Palma, on Jaume Manresa i JMO s’encarregaran d’acabar la producció. En aquest sentit, sembla que la premissa hagi estat l’economia de recursos: molt poques pistes de guitarra i teclat per donar el contrapunt just a les sensacionals bateries.

L’encarregat de les mescles és l’experimentat Toni Pastor. Pastor sintonitza de seguida amb el material gravat i opta per intervenir de la manera més transparent i respectuosa possible.

En la presa de decisions pesa més que cap altre el criteri de Jaume Manresa que compta amb un copiós i molt recent historial com a compositor i productor.

Sobre sobre l'art del CD:
El pintor mallorquí Albert Pinya signa per tercera vegada consecutiva una obra gràfica que engloba el digipak, el llibret i la galeta del nou treball de JMO. Com en la dialèctica Hegeliana (tesi, antítesi i síntesi), aquest darrer treball és la síntesi dels dos primers. Els colors blau i verd de Pegasus, i el rosa i taronja d’Atlantis es fusionen per oferir-nos tot l’espectre cromàtic en un dibuix més cru i més directe que en els treballs anteriors.

Segons el mateix Albert Pinya es tracta d’una renovada visió del personatge d’Elektra en portada, que representa un ideal de dona que no mostra una actitud submisa davant la vida, i manté una identitat rebel i valenta en les seves experiències a l'hora d'enfrontar-se a la societat i a l’entorn.

La resta d’imatges del disc la componen una sèrie de retrats femenins, que podrien ser diferents possibilitats del retrat infinit d’Elektra, on es manifesta el protagonisme de la dona en aquest tancament de la trilogia.

Com arribar

Auditori de Porreres
https://goo.gl/maps/iMFnWuVEw8T2
Palma (Mallorca), Illes Balears

Organitzat per

Fonart

Fanàtics de la música, la fotografia, l’art i la cultura en general. Actius des de 1996, organitzem concerts i festivals, muntem exposicions, editem llibres i ens emboliquem amb qualsevol projecte interessant que se’ns ocorri o que se’ns posi per davant. La nostra base principal d’acció està a l’illa de Mallorca però no creiem en fronteres, ni geogràfiques ni culturals. El nostre nombre és la suma de “fona” i “art”, “fonart” és la fona que utilitzaven com a arma els “foners”, guerrers mercenaris mallorquins de l’edat antiga. Ni més ni manco. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Fanáticos de la música, la fotografía, el arte y la cultura en general. En activo desde 1996, organizamos conciertos y festivales, montamos exposiciones, editamos libros y nos liamos con cualquier proyecto interesante que se nos ocurra o que se nos ponga por delante. Nuestra base principal de acción está en la isla de Mallorca pero no creemos en fronteras, ni geográficas ni culturales. Nuestro nombre es la suma de “fona” y “arte”, “fona” es la honda que utilizaban como arma los “foners”, guerreros mercenarios mallorquines de la edad antigua. Nada más y nada menos.

Veure més