JZBACH - Festival Miquel Tortell 18

Teatre de Muro Com arribar

Esdeveniment tancat

Descripció

Invitacions online exhaurides, darreres entrades a l'Ajuntament de Muro.


Festival Miquel Tortell 2018

JZBACH


Manel Camp, Llibert Fortuny i Mireia Farrés ens demostren, una vegada més, que el jazz és un llenguatge universal.

Que lluny queden els contenidors estancs, aquells que, guiats per criteris gairebé científics distingien entre música culta i popular, entre bona música i música de carrer…

Una vegada esbucades les fronteres, en aquesta ocasió ha estat J.S. Bach –ara amb Z de Jazz– qui ha volgut vesti-se amb les puntades doctes d’aquest trio de mestres de la im-provisació.

La seva música, un cop més, esdevé un diàleg de sorpreses, que ens porta des dels motius inconfusibles del geni alemany finsa propostes genuïnes i actuals, en un itin-rari que, com sempre, només la perícia fa que sembli planer.


PROGRAMA:

- Partia 2 (per a teclat), BWV 826.

- Erbarme dich, mein gott (de la assió segons St Mateu), BWV 244.

- Partia 3 (per a violí), BWV 1006.

- Ich Ruf Zu Dir, Herr, BWV 639.

- Brandemburg nº 3, (1r moviment), BWV 1048.

- Concert en F minor per a clave, BWV 1056.

- Watchet auf ruft uns die Stimme, WV 645.

- Badinerie (de la Suite orquestral en B minor), BWV 1067.

------------------------------

------------------------------------------------------------

------------------------

--------------------
------

------------------------------

------------------------------


MANEL CAMP | Piano. 

Convidat pels principals festials de jazz, ha col·laborat com a compositor, arranjador, director mu-sical i intèrpret amb molts dels grans noms de la música clàssica, la “cançó”, el jazz i el rock, com Lluís Llach,  Raimon, Maria del Mar Bonet, Pi de la Serra, Núria Feliu, Marina Rossell, Joan Manuel Serrat, Lucrecia, Montserrat Caballé, Joan Pons, Pegasus… i també amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya OBC, Orquestra del Teatre Lliure, Simfònica de les Illes Balears Ciutat de Palma, la Simfònica de Tenerife, Orquestra de Vila-seca, i l’Orquestra Nacional d’Andorra (ONCA). Va iniciar-se amb el grup FUSIOON a Barcelona i es va consolidar el grup com a capdavanter del rock simfònic a l’Estat espanyol i, sens dubte, com la formació més lloada: Manel Camp, Santi Arisa, Martí Brut i Jordi Camp. La seva carrera en solitari va començar a partirde l’any 1984, amb els projectes Manel Camp Trio, el duet amb la pianista clàssica Ludovica Mosca, el duet amb el pianista de jazz Kitflus, l Acústic Jazz Quitet, el Manel Camp Quartet. Té editats 40 discos i és autor d’una dotzena de bandes sonores. Ha estat cap del Departament de Jazz i Música Moderna de l’Escola Superior de Música de Catalunya, (ESMUC) del 2001 al 2014.LLIBERT FORTUNY | Saxo i computers.

Llibert Fortuny és un dels més destacats i reconeguts músics i compositors de jazz de Catalunya dels nostres temps. El seu estil, que mescla jazz tradicional amb elements de l'electrònica és fruit d'un talent innegable però també d'una dedicació plena i unes ganes d'innovar i renovar en l'ambit jazzístic. Va estudiar a la prestigiosa Berklee College of Music, amb Shannon Li Clara, Phil Wil-son, entre altres. Des del seu retorn a Barcelona el 2001 la carrera musical de Llibert Fortuny ha estat meteòrica, amb una activitat musical molt activa i premiada. Ha publicat tres discos: Un circ sense lleons, molt elogiat pels críticis, Revolts i Double Step La seva darrera formació oficial va ser Triphasic amb Gary Willis al baix elèctric amb qui ja havia fet moltes col·laboracions abans, i David Gómez a la bateria. També ha col·laborat amb David Mengual, diego Amador, Instit Animal, TGX, el Lluís Vidal Sextet, El Girona Jazz Project Big Band, l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra, Jo Krause Quartet i més. Guanyador de molts premis, començant pel Premi a "Millor intèrpret de Jazz de l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya" el 2002, poc després de tornar dels Estats Units. El 2004 guanyava el Premi Puig-Porret de la críta catalana com a "Millor Intèrpret de Jazz" i va ser guanyador del circuit "Ressons". Premi Enderrock de la críta en la categoria de jazz el 2005, Premi de Cuadernos de jazz a "Millor disc de l'any" per Revolts de la formació Llibert Fortuny Electric Quartet, Premi "Aula 10 al millor solo" com a triomfador de l'edició d'aquell any del festival nacional de jazz...
MIREIA FARRÉS | Trompeta.

Formada al Conservatori de Manresa, va continuar al New England Conservatory de Boston, on va obtenir el premi del departament de vent amb menció d'ho-nor i la distinció de l'Honor Brass Quintet. Va ser membre de la JONC  i el 2001, va guanyar la plaça de solista a l'Orquesta de Granada. Ha tocat, entre d'altres, amb les orquestra de Cadaqués, l'Orquestra de Corda de Viena, la Nacional d'Andorra, les simfòniques de Granada, Prga i Salvador de Bahia, la Real Filarmónica de Galicia i l'Orquestra del teatre Lliure entre d'altres, sota la batuta de Christian Zaccharias, Jaime Martin, Matthias Pinchter ha tocat amb Martha Argerich i Yuia Wang entre d'altres. Farrés és solista de l'OBC des del 2004. Ha estat professora al Conservatori de Mallorca i al Granollers i des del 2004, ho és a l'ESMUC. També im-parteix classes magistrals arre d'Espanya i d'Europa i ha rebut Guardó Jove de Jove Cambra Internacional de Catalunya i l'Outstanding Youn Person en la categoria d'èxits cultural.7 opinions

5.0 / 5
Isabel Payeras Pujol

fantastic!!

28/02/2018 16/02/2018
Jaume F. Mulet

El Concert molt bo. L'eficàcia del tickets, un éxit, així hauria de ser sempre. estalvies " reserves de seients que després no s'ocupne, estalvies discusions de qui era primer, etc. Felicitacions.

26/02/2018 19/02/2018
Rosa

Bonissim! per repetir, molta calitat damunt l'escenari

26/02/2018 12/02/2018
Joan

JZBach es increible... volem + concerts

26/02/2018 20/02/2018
Pedrona Cantarellas

Molt bé!!!

26/02/2018 18/02/2018
Carregar més opinions

Com arribar

Teatre de Muro
Carrer Joan Carles I, 27, Muro 07440, Mallorca
Muro, Mallorca, Illes Balears

Organitzat per

Fonart

Fanàtics de la música, la fotografia, l’art i la cultura en general. Actius des de 1996, organitzem concerts i festivals, muntem exposicions, editem llibres i ens emboliquem amb qualsevol projecte interessant que se’ns ocorri o que se’ns posi per davant. La nostra base principal d’acció està a l’illa de Mallorca però no creiem en fronteres, ni geogràfiques ni culturals. El nostre nombre és la suma de “fona” i “art”, “fonart” és la fona que utilitzaven com a arma els “foners”, guerrers mercenaris mallorquins de l’edat antiga. Ni més ni manco. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Fanáticos de la música, la fotografía, el arte y la cultura en general. En activo desde 1996, organizamos conciertos y festivales, montamos exposiciones, editamos libros y nos liamos con cualquier proyecto interesante que se nos ocurra o que se nos ponga por delante. Nuestra base principal de acción está en la isla de Mallorca pero no creemos en fronteras, ni geográficas ni culturales. Nuestro nombre es la suma de “fona” y “arte”, “fona” es la honda que utilizaban como arma los “foners”, guerreros mercenarios mallorquines de la edad antigua. Nada más y nada menos.

Veure més