LUNA · sons de nit '18 · Pollença

claustre de sant domingo Com arribar

Esdeveniment tancat

Descripció

LUNA · sons de nit '18 · Pollença

· entrada anticipada 20€ · taquilla 25€

· abonament Pollença per 6 concerts 50€ : · 21 juny BRUUT! · 28 juny DAMIÀ TIMONER · 05 juliol JEREZ TEXAS · 12 juliol HI HATS · 19 juliol ALA.NI · 30 agost LUNA 


Dean Wareham (veu i guitarra), Britta Phillips (baix i cors), Sean Eden (guitarra), Lee Wall (bateria)


Podrien ser etiquetats com la banda més culpable que la cara més lacònica del Nova York que van pintar Lou Reed i Tom Verlaine hagi travessat tots aquests anys i segueixi viva a ho- res d’ara. Viva perquè, després d’haver posat la seva carrera en punt mort el febrer de 2005, van decidir reprendre-la en 2015. Efectivament, Luna van tornar fa un parell d’anys i ho van fer amb la mateixa formació que van tenir entre 1999 i 2005 (Dean Wareham, Britta Phillips, Lee Wall i Sean Eden). Un moviment que va descongelar aquella declaració del seu líder, Wareham, quan en la tardor de 2004 va anunciar que després de la publicació del que anava a ser el seu últim disc d’estudi, “Rendezvous”, i la gira de presentació que ho seguiria, el grup anava a dir adéu. 

En la seva gira de retorn en 2015, va poder comprovar-se que el seu llibre segueix sent el mateix que va començar a es- criure Wareham després de la dissolució de la seva anterior banda, Galaxie 500, amb la qual es va dedicar, a través de set discos d’estudi i un en directe -entre 1992 i 2005, a portar a terrenys amb més pulsacions i més afilats les cançons el·líptiques i envolupants de la seva citada banda prèvia, aquestes en les quals Wareham aportava una veu de tenor planejadora i textures de guitarra a foc lent. De Rosebuds a Broken Social Scene, de Beachwood Sparks a Black Rebel Motorcycle Club, l’ombra de Luna és molt allargada.

El passat mes de setembre la seva resurrecció es consolidarà encara més gràcies a la publicació de l’LP “A Sentimental Education”, que és un àlbum de versions (“Fire In Cairo” de The Guareixi, “One Together” de Fleetwood Mac, “Car Wash Hair” de Mercury Rev, “Let Em Dream If I Want To” de Mink DeVille, “Letter To Hermione” de David Bowie, “Most Of The Estafi” de Bob Dylan...) i l’edició de les quals en disc compacte serà un doble CD que contindrà com bonus l’EP “A Plau Of Greater Safety” amb sis nous temes instrumentals. Ambdues obres, que es publicaran en el segell Double Fea- ture, han estat coproducides per Jason Quever (Papercuts) i gravades en els estudis Palmeto Recording de Los Angeles. L’últim concert dels Sons de Nit ‘18 serà l’ocasió perfecta per gaudir en directe d’aquest rock planador de Luna dels qui en el diari britànic ‘The Guardian’ s’ha escrit: “Quan estan en el seu cim, és difícil creure que pugui haver-hi un altre tipus de música més enllà d’aquesta senzilla, elegant i resplendeixent rebufada”. 


· El cicle de concerts: Sons de Nit: 

Un cicle de música en directe, amb caràcter itinerant, que omplirà les nits d’estiu a l’illa amb els sons més diversos, combinant la màgia de la música amb la dels espais que acullen els concerts. Interessants propostes de música en directe ressonaran entre els murs del ric patrimoni arquitectònic de l’illa. Es tracta de mantenir viu el patrimoni, conjuminant l’herència dels segles d’història d’aquests enclavaments de gran riquesa arquitectònica i cultural amb un esdeveniment musical amb la promoció dels quals es posen en valor els edificis com a espais artístics. En la nova edició, 2018, hi haurà un total de 10 cites musicals i els espais tindran un protagonisme especial.


· El espai: Claustre de Sant Domingo, Pollença:

Els frares dominics van aixecar entre els segles XVI i XVII aquest meravellós edifici el claustre del qual, ofereix una excel·lent acústica, acollirà cinc dels concerts Sons de Nit d’aquest any. 

Els dominics van ocupar l’església i el convent fins a l’any 1833, que el conjunt va ser desamortitzat, i uns anys més tard l’Estat el va cedir a l’Ajuntament de Pollença. Des de llavors se li ha donat númerosos usos, des d’hospici-residència fins a caserna de la Guàrdia Civil, escola i museu. L’església del convent és de planta basilical i compta amb deu capelles laterals. Al costat de l’església es troba la joia d’aquest edifici: un claustre d’estil barroc envoltat de quatre corredors amb arcs de mitja punta sobre pilars jònics la construcció dels quals va acabar en 1616. El claustre és molt conegut no només per la bellesa dels seus quatre corredors porticats, sinó per ser, des de 1962, la seu del Festival de Música Clàssica de Pollença. El recinte conventual s’ha convertit en el centre d’activitats culturals de Pollença, és sens dubte un dels llocs més visitats de Pollença. 


16 opinions

4.9 / 5
Daviddelafont

Gran concert de Luna a un marc inmillorable. Per Sons de nit 2019 podeu dur YO LA TENGO!

02/09/2018 26/08/2018
PepBota

Molt bo! Impressionant! Tot un luxe pider gaudir d’un concert així a Pollença

02/09/2018 29/08/2018
Angel Albalat

Bon concert! A lo millor hagués vingut mes gent si hagués començat a les 21.30 o 22.00 h. El guitarrista Sean Eden ho va comentar passades les 21.30 de la nit... Bona acústica del claustre i de la banda. Públic un poc fred, típic caràcter mallorquí. Tal vegada s’hagues pogut fer mes promoció del concert cap una audiència britànica resident a Pollença, on es va veure carencia d’audiencia d’aquesta nacionalitat dintre del recinte. Molt agraït pero a la organització per haver portat un grup de cult musical d’aquesta qualitat a Mallorca a un lloc tan especial, com es el claustre de Sant Domingo, que recorda un poc a ses afores de La Cartoixa de Valldemossa amb el jardí de dafora. Un desitg: que tornin portar a Luna s’estiu que ve per poder disfrutar-los un altre vegada a 2019. Gracis i salut! (que no cansa). Angel Albalat (1970, Mallorca).

01/09/2018 26/07/2018
RAFEL

VAREN DEMOSTRAR QUE SÓN UNA DE LES MILLORS BANDES MILLORS BANDES EN ACTIU I QUE TENEN UN DELS MILLORS DIRECTES QUE ES PODEN VEURE AVUI EN DIA.

01/09/2018 18/08/2018
Rafel Estelrich Ribot

Lloc immillorable. Estil de música i qualitat excel·lents. Més esdeveniments d’aquest tipus, Per mirar d’egrescar-hi, a més a més a la joventut. S’ha de trobar la manera d’arribar als Més joves per poder mantenir aquest tipus d’esdeveniments. Lo dit, un 10.

31/08/2018 28/08/2018
Carregar més opinions

Com arribar

claustre de sant domingo
Carrer de Guillem Cifre de Colonya, 0, 07460 Pollença, Illes Balears
pollença, Illes Balears

Organitzat per

Fonart

Fanàtics de la música, la fotografia, l’art i la cultura en general. Actius des de 1996, organitzem concerts i festivals, muntem exposicions, editem llibres i ens emboliquem amb qualsevol projecte interessant que se’ns ocorri o que se’ns posi per davant. La nostra base principal d’acció està a l’illa de Mallorca però no creiem en fronteres, ni geogràfiques ni culturals. El nostre nombre és la suma de “fona” i “art”, “fonart” és la fona que utilitzaven com a arma els “foners”, guerrers mercenaris mallorquins de l’edat antiga. Ni més ni manco. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Fanáticos de la música, la fotografía, el arte y la cultura en general. En activo desde 1996, organizamos conciertos y festivales, montamos exposiciones, editamos libros y nos liamos con cualquier proyecto interesante que se nos ocurra o que se nos ponga por delante. Nuestra base principal de acción está en la isla de Mallorca pero no creemos en fronteras, ni geográficas ni culturales. Nuestro nombre es la suma de “fona” y “arte”, “fona” es la honda que utilizaban como arma los “foners”, guerreros mercenarios mallorquines de la edad antigua. Nada más y nada menos.

Veure més