Miranda Jazz Quartet : concert familiar, didàctic, “BREU PASSEIG PEL JAZZ”

Teatre Xesc Forteza Com arribar

Esdeveniment tancat

Descripció

Miranda Jazz Quartet : concert familiar, didàctic, “BREU PASSEIG PEL JAZZ” Miranda Jazz Quartet : concert familiar, didàctic, “BREU PASSEIG PEL JAZZ”
Miranda Jazz Quartet : concert familiar, didàctic, “BREU PASSEIG PEL JAZZ”

Un concert del Festival Alternatilla Jazz In Mallorca 2017. 

Preu a taquilla: 3€

Tota la informació del programa del festival a:  alternatilla.com.


Toni Miranda: Guitarra.

Miquel Rigo: Saxòfon.

Juanan Torrendell: Contrabaix.

Teo Salvà: Bateria.


El concert didàctic que presenta la formació mallorquina Miranda Jazz Quartet preten treballar i mostrar la connexió que existeix entre el jazz i diversos estils actuals, com la música disc i les diferents variants creades per les denominades tribus urbanes. El repertori seleccionat, que es composa de temes claus i representatius de les diferents etapes de la història del gènere, s'acompanya d'intervals explicatius, així com de projeccions d'imatges que ajuden a situar a l'espectador en cadascuna de les èpoques que s'aborden. 


L'exposició oral i musical, de durada aproximada d'una hora, corre a càrrec del grup Miranda Jazz Quartet, compost per guitarra, saxe tenor, contrabaix i bateria. Durant el concert, s'intercalaran breus explicacions referents als orígens, evolució i rellevància d'aquests instruments, destacant el saxòfon com a instrument representatiu del gènere. Aprofitant la seva presència en l'activitat, s'esbossarà també una explicació tècnica sobre el funcionament de la guitarra elèctrica, així com una sinopsi de la seva història, des dels seus orígens fins al maneig de les noves tecnologies. 


Els diferents corrents es dividiran en dècades, començant per les acaballes del segle XIX i incidint especialment en el blues, en considerar-se aquest com l'inici de la música moderna i, en conseqüència, del jazz. 

Després d'explicar els trets representatius del blues i la diferència harmònica que es dóna entre aquest estil i la música popular europea, s'interpretarà un exemple musical amb la finalitat de que es percebi l'exposat. A continuació s'escometran, seguint un ordre cronològic, els diferents corrents jazzístics, alhora que s'interpretarà una composició distintiva de cadascuna d'elles: 


  • Ragtime (finals del segle XIX), Nova Orleans (principis del segle XX), Dixieland (1910), Chicago (1920), Swing (1930), Bebop (1940), Cool jazz (1950), Latin jazz (1960), els anys setanta, els anys vuitanta.

5 opinions

4.8 / 5
Bea Moll

L'excusa era donar a conèixer el jazz al meu fill, vaig aprendre molt i vaig gaudir! El meu fill també!

18/12/2017 25/11/2017
Coro Soto

Me pareció un concierto didáctico muy instructivo, tanto para pequeños como para los padres. La actividad estuvo muy bien organizada; compaginando imágenes, con música y explicaciones. También me pareció un acierto la breve explicación que se ofreció sobre los distintos instrumentos que participaron en el concierto. ¡Ahora sabemos mucho más de la historia del jazz! GRACIAS

11/12/2017 07/12/2017
Ermitas

Excelente iniciativa hacer conciertos para toda la familia, ojala hagais mad!!! nos encantó. Las imagenes eran muy interesantes y didacticas pero hacian desconectar a veces de la musica que se tocaba, como Sugerencia solo pondria 1 imagen fija o sin imagen proyectada en la pantalla.

11/12/2017 04/12/2017
toni camps

un concert molt educatiu pels nins (i no tan nins) sobre la història del jazz. tal vegada, per cerca-li alguna pega, els músics no són precisament els millors presentadors de la història i els nins, en segons quin moments, desconnectaven un poc. però, en general, una gran experiència. moltes gràcies.

11/12/2017 04/12/2017
David

Muy bien, a mi hijo le gusto mucho.

10/12/2017 27/11/2017
Carregar més opinions

Com arribar

Teatre Xesc Forteza
Plaça Miquel Maura 1, Palma 07001
Palma, Illes Balears

Organitzat per

Alternatilla Asoc. Cultural

Alternatilla és una associació cultural sense ànim e lucre fundada en 2005 a Palma i composta per un grup obert de personatges amants de la música, la fotografia, la literatura, el cinema, les arts plàstiques i altres disciplines artístiques. A Alternatilla fem feina des d'un àmbit purament independent amb la finalitat de promoure i exercir de plataforma per a projectes i iniciatives d'interès cultural i social. Ens caracteritzem pel nostre esperit interdisciplinari, permeable a la diversitat de conceptes, formes i suports d'expressió artística, així com per la nostra vocació d'aparador de la cultura en les seves diferents manifestacions. Al llarg dels nostres dotze anys de rodatge, hem organitzat concerts, festivals, exposicions, activitats didàctiques i col·laborat en l'edició de llibres. ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Alternatilla es una asociación cultural sin ánimo de lucro fundada en Palma en 2005 y compuesta por un grupo abierto de inquietos personajes amantes de la música, la fotografía, la literatura, el cine, las artes plásticas y demás disciplinas artísticas. En Alternatilla trabajamos desde un ámbito puramente independiente con la finalidad de promover y ejercer de plataforma para proyectos e iniciativas de interés cultural y social. Nos caracterizamos por nuestro espíritu interdisciplinario, permeable a la diversidad de conceptos, formas y soportes de expresión artística, así como por nuestra vocación de escaparate de la cultura en sus distintas manifestaciones. A lo largo de nuestros doce años de rodaje, hemos organizado conciertos, festivales, exposiciones, actividades didácticas y colaborado en la edición de libros.

Veure més