NES · sons de nit '18 · Palma

Castell de Bellver Com arribar

Tria la teva zona

anticipada

info
10€ x
imprime tu entrada en casa lleva la entrada en tu móvil pago seguro con tarjeta

CAT: No s'accepten ni canvis ni devolucions, excepte en cas de cancel·lació de l'esdeveniment. Només es considera vàlida la primera còpia presentada d'aquesta entrada. Tota entrada trencada, adquirida il·lícitament o sospitosa de falsificació no serà valida. Es prohibeix filmar o gravar és espectacle. Està reservat el dret d'admissió. ESP: No se aceptan ni cambios ni devoluciones, salvo en caso de cancelación del evento. Solo se considera válida la primera copia presentada de esta entrada. Toda entrada rota, adquirida ilícitamente o sospechosa de falsificación no será valida. Se prohíbe filmar o gravar es espectáculo. Está reservado el derecho de admisión.

Despeses de gestió

0€
0€

NES · sons de nit '18 · Palma...

Veure entrades

Descripció

NES · sons de nit '18 · Palma NES · sons de nit '18 · Palma

· entrada anticipada 10€ · taquilla 15€

· abonament Palma per 2 concerts 20€ : 10 agost NES  + 17 agost ANDREA MOTIS.

· abonament cicle Sons de Nit  80€ : 10 concerts.Nesrine Belmokh (veu, violoncel), Matthiew Saglio (violoncel), David Gadea (percussió)


Entre jazz, soul i world music, en anglès, francès o àrab, les nacionalitats dels tres components de Nes han convertit la seva música en un projecte que difumina les fronteres entre estils i idiomes per concebre unes cançons repletes d’ànima que combinen intimitat, lirisme i explosió. Nesrine Belmokh, cantant i violoncel·lista franc-algeriana, juga amb els estils com amb els idiomes: en francès, àrab o anglès, es llisca sense esforç del blues al jazz, la música soul o la cançó francesa. Dotada d’una presència i un poder de seducció fora del comú, Nesrine difumina les fronteres per passejar amb llibertat pel territori de les emocions. Explosiva, lànguida, espiritual o malenconiosa, la jove cantant explora en les seves lletres la recerca d’identitat, el sentiment amorós o la simple recerca de la felicitat. La seva trobada amb l’univers musical del violoncel·lista francès Matthieu Saglio dóna llum a unes cançons plenes d’ànima, realçades pels múltiples colors de les percussions de David Gadea. 

Amb tan sols sis anys Nesrine ja cantava acompanyant-se amb la mandolina. Des de llavors, no ha parat de portar de front diverses vides artístiques. Com a violoncel·lista virtuosa, porta una carrera destacada al món del clàssic. Va ser seleccionada pel mateix Lorin Maazel per formar part de l’Orquestra de l’Òpera Regna Sofia de València. En el 2015, integra la West Eastern Divan Orchestra de Daniel Barenboim amb la qual realitza una gira interna- cional intensa. El mateix any, participa, com a protagonista, en l’espectacle Amaluna del Circ del Sol. NES és el seu projecte més personal. 

El seu primer disc ‘Ahlam’ (‘somni’ en àrab), gravat i mesclat en La Buissonne (França), surt a l’abril 2018 amb el mític segell alemany ACT.

En la seva projecció internacional, NES ha protagonitzat esdeveniments, en el Festival donis Suds en Arles i el Printemps donis Suds en Venç, a França, la Usina de l’Art a Buenos Aires i el festival Mittelfest a Itàlia. El setembre del 2018, el grup estrenarà el seu disc en la Filharmònica de Berlín com a continuació de la seva gira europea que passarà també per Holanda, Romania, etc. 


· El cicle de concerts: Sons de Nit: 

Un cicle de música en directe, amb caràcter itinerant, que omplirà les nits d’estiu a l’illa amb els sons més diversos, combinant la màgia de la música amb la dels espais que acullen els concerts. Interessants propostes de música en directe ressonaran entre els murs del ric patrimoni arquitectònic de l’illa. Es tracta de mantenir viu el patrimoni, conjuminant l’herència dels segles d’història d’aquests enclavaments de gran riquesa arquitectònica i cultural amb un esdeveniment musical amb la promoció dels quals es posen en valor els edificis com a espais artístics. En la nova edició, 2018, hi haurà un total de 10 cites musicals i els espais tindran un protagonisme especial.


· El espai: Castell de Bellver, Palma:

Entre les construccions erigides al llarg de la història de Mallorca, el castell de Bellver és, sens dubte, una de les més originals i emblemàtiques.
El castell, de planta circular, va ser construït entre 1300 i 1311 per ordre directa del rei Jaume II de Mallorca. La seva construcció va ser conseqüència d’una planificada organització de les accions defensives per part de la Casa Reial Mallorquina. Va ser concebut també com un palau-fortalesa on els governants podien refugiar-se amb garanties de seguretat en cas de perill i els sobirans van realitzar estades més o menys perllongades. Situat sobre un pujol de 112 m d’altura, el recinte respon a un plànol molt concret i original, consta d’un edifici d’estil gòtic de planta perfectament circular que s’organitza al voltant d’un pati central també circular, amb quatre grans torres orientades cap als quatre punts cardinals. L’anomenada torre major, situada al nord, està exempta del conjunt, era l’últim reducte de resistència si Bellver era atacat. Mentre que la resta de torres estan encasta- des al cos principal. 

Entre els elements arquitectònics que més destaquen de la façana exterior de Bellver estan les finestres geminades. Situades en la planta noble, estan compostes per dos arcs estrets de mig punt separats per una columna. Aquest tipus de finestres, també presents a l’interior de l’edifici, és bastant freqüent en l’arquitectura medieval de Palma. 


Com arribar

Castell de Bellver
Carrer Camilo José Cela, s/n, 07014 Palma, Illes Balears
Palma, Illes Balears

Organitzat per

Fonart

Fanàtics de la música, la fotografia, l’art i la cultura en general. Actius des de 1996, organitzem concerts i festivals, muntem exposicions, editem llibres i ens emboliquem amb qualsevol projecte interessant que se’ns ocorri o que se’ns posi per davant. La nostra base principal d’acció està a l’illa de Mallorca però no creiem en fronteres, ni geogràfiques ni culturals. El nostre nombre és la suma de “fona” i “art”, “fonart” és la fona que utilitzaven com a arma els “foners”, guerrers mercenaris mallorquins de l’edat antiga. Ni més ni manco. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Fanáticos de la música, la fotografía, el arte y la cultura en general. En activo desde 1996, organizamos conciertos y festivales, montamos exposiciones, editamos libros y nos liamos con cualquier proyecto interesante que se nos ocurra o que se nos ponga por delante. Nuestra base principal de acción está en la isla de Mallorca pero no creemos en fronteras, ni geográficas ni culturales. Nuestro nombre es la suma de “fona” y “arte”, “fona” es la honda que utilizaban como arma los “foners”, guerreros mercenarios mallorquines de la edad antigua. Nada más y nada menos.

Veure més