STERLIN · llum i negre, Leonard Cohen · sons de Nit '18 · Llucmajor

Claustre de Sant Bonaventura Com arribar

Esdeveniment tancat

Descripció

STERLIN · llum i negre, Leonard Cohen · sons de Nit '18 · Llucmajor STERLIN · llum i negre, Leonard Cohen · sons de Nit '18 · Llucmajor

· entrada anticipada 5€ · taquilla 10€

· abonament Llucmajor per 2 concerts 10€ : · 29 juliol STÉPHANIE CADEL ET LA CARAVANE  · 24 agost STERLIN cançons de Leonard Cohen 


Adela Peraita (veu), Paco Torres (guitarra), Steve Withers (guitarra i efectes)


Sterlin és una banda mallorquina creada fa tretze anys, la seva discografia està publicada pel segell madrileny Subterfuge Records. Les seves actuacions barregen magistralment delicadesa i energia, cruesa i llum, lenta cadència i esperit rabiós. 

‘Songs of Love and Hate’ (‘Cançons d’Amor i Odi’) és, probablement el disc més intens de Leonard Cohen. Tan emocionalment devastador com bell, fins i tot catàrtic. Adela Peraita, Paco Torres i Steve Withers són els noms propis darrere de Sterlin per a aquest projecte. Tres personalitats fortes, diferents i amb diversos bagatges artístics que en reunir-se són capaços de crear veritables meravelles sonores. S’han enfrontat a les seves composicions amb respecte, atenció i circumspecció. 

En el resultat final d’aquesta re-interpretació, els temes originals de Cohen mantenen el seu ADN bàsic però es transformen en noves cançons, enriquides amb una exquisida atmosfera sonora perfectament identificable, purament sterliniana. 

A més de cantar, Adela s’ha encarregat de traduir les lletres, escrites originalment en anglès, a la llengua catalana, escurçant així la distància entre el públic potencial i el missatge de les cançons. Ella és la perfecta sibil·la rockera i mediterrània i Cohen sona genial en la veu d’una dona. Paco aporta l’esperit rocker amb els seus genials riffs de guitarra i Steve està darrere de la creació dels paisatges sonors per a les re-inventades composicions musicals. 

Per a aquest especial homenatge a Cohen, que s’ha materialitzat amb la publicació del llibre ‘Llum i negre’, amb l’editorial Fonart Publishing Sterlin ha cercat l’aliança artística del fotògraf Xisco Alarido i de l’artista tèxtil Adriana Meunié.

Elegància, força, intel·ligència, ràbia i delicadesa en aquesta recreació de l’imaginari sentimental i poètic de les cançons d’amor i odi del mestre Leonard Cohen.


· El cicle de concerts: Sons de Nit: 

Un cicle de música en directe, amb caràcter itinerant, que omplirà les nits d’estiu a l’illa amb els sons més diversos, combinant la màgia de la música amb la dels espais que acullen els concerts. Interessants propostes de música en directe ressonaran entre els murs del ric patrimoni arquitectònic de l’illa. Es tracta de mantenir viu el patrimoni, conjuminant l’herència dels segles d’història d’aquests enclavaments de gran riquesa arquitectònica i cultural amb un esdeveniment musical amb la promoció dels quals es posen en valor els edificis com a espais artístics. En la nova edició, 2018, hi haurà un total de 10 cites musicals i els espais tindran un protagonisme especial.


· El espai: Claustre de Sant Bonaventura, Llucmajor: 

En 1608 els franciscans es van situar en aquest emplaçament. El recinte conventual definitiu es va construir durant el segle XVII i estava configurat per l’església, el claustre, petits edificis annexos i l’hort. Els espais interns del convent es distribuïen al voltant del claustre, la planta inferior va acabar de construir-se cap a 1670 i la superior cap a 1697. Segueix la tipologia claustral barroca dels franciscans, és de planta quadrada amb doble galeria superposada d’arcs de mig punt. La galeria inferior està coberta amb volta de mirall, mentre que la coberta superior és de bigues. 

El recinte conventual va estar ocupat per l’orde franciscana fins a 1836. A partir d’aquest moment i fins a 1998 va ser caserna de la Guàrdia Civil, jutjat de pau i escorxador municipal.
En 1999 es va forjar el projecte de rehabilitació i recuperació de l’edifici, declarat Bé d’Interès Cultural al 2002. Es van recuperar pintures murals en el corredor de la planta baixa, en el refetor i en l’escala, així com en el replà del pis superior. Després de les obres de restauració l’edifici va ser reinaugurat el juny de 2007. La reconversió del claustre i del recinte monumental ha donat lloc a un espai ciutadà com a centre cívic, social i cultural. 


9 opinions

4.7 / 5
punta

Bona musica,bon ambient. M'agrada Sterlin i la veu d'Adela, però crec que traduïr en Leonard Cohen no ha quedat massa bé... és com anar a un musical i sentir cançons traduïdes a l'espanyol... perd sa gràcia. M'agrada més Sterlin en anglès. Sens dubte. Però el format 'homenatge a...' m'ha agradat, el repetiria amb altres artistes/grups,i sense traduïr!Per cert per jo el millor concert ha estat el de NES al Castell de Bellver. La ubicació i sonoritat va ser espectacular, i el grup boníssim. Heu de fer més concerts al Castell!!

31/08/2018 22/08/2018
Ester

Una veu idònia per la poesia profunda de Leonard Cohen, un regal pels sentits, i dos guitarristes i acompanyament molt bons també, un plaer

28/08/2018 16/08/2018
Pedro Adrover

Un concert precios molt be per aquest bon musics de Sterlin la veu es preciosa

26/08/2018 22/08/2018
Agustí

Molt bon concert. Música i entorn fantàstics!

25/08/2018 16/08/2018
gabillit@hotmail.com

Gran concert, bona acústica i lloc emblemàtic

25/08/2018 31/07/2018
Carregar més opinions

Com arribar

Claustre de Sant Bonaventura
Carrer Fra Joan Garau, 2, 07620 Llucmajor, Illes Balears
Llucmajor, Illes Balears

Organitzat per

Fonart

Fanàtics de la música, la fotografia, l’art i la cultura en general. Actius des de 1996, organitzem concerts i festivals, muntem exposicions, editem llibres i ens emboliquem amb qualsevol projecte interessant que se’ns ocorri o que se’ns posi per davant. La nostra base principal d’acció està a l’illa de Mallorca però no creiem en fronteres, ni geogràfiques ni culturals. El nostre nombre és la suma de “fona” i “art”, “fonart” és la fona que utilitzaven com a arma els “foners”, guerrers mercenaris mallorquins de l’edat antiga. Ni més ni manco. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Fanáticos de la música, la fotografía, el arte y la cultura en general. En activo desde 1996, organizamos conciertos y festivales, montamos exposiciones, editamos libros y nos liamos con cualquier proyecto interesante que se nos ocurra o que se nos ponga por delante. Nuestra base principal de acción está en la isla de Mallorca pero no creemos en fronteras, ni geográficas ni culturales. Nuestro nombre es la suma de “fona” y “arte”, “fona” es la honda que utilizaban como arma los “foners”, guerreros mercenarios mallorquines de la edad antigua. Nada más y nada menos.

Veure més