Zure sarrerak erosi
Online salmenta itxita.
Informazio gehiago jasotzeko ekitaldiaren antolatzailearekin harremanetan jarri.
Antolatzailearen datuak "Antolatzailea" eremuan daude.
Ekitaldiaren deskribapena
EL CONCERT
Aires espanyols
L'arpa i la flauta, dos instruments amb arrels ancestrals, es troben en aquest concert per teixir una història musical que ressona amb la seva antiguitat. Des dels temples de l'antic Egipte fins a les corts medievals, l'arpa i la flauta han estat companyes de viatge en la creació d'harmonies que traspassa el temps, oferint una experiència sonora arrelada en la història i plena de delicadesa.
El concert és un viatge musical inspirat en els aires espanyols i la passió dels ritmes ibèrics i llatinoamericans.
EL PROGRAMA:
Libertango - Astor Piazzolla (1921-1992)
Milonga - Alberto Ginastera (1916-1983)
Rumores de la Caleta - Isaac Albéniz (1860-1909)
Barroco Flamenco - Deborah Henson-Conant (1953)
Mallorca, Festa de Poble - Andreu Torrens (1845-1927)
Sonatina de Bressol - Jaume Mas Porcel (1932-2011)
Les folies d'Espagne - Marin Marais (1656-1728)
Oblivion - Astor Piazzolla (1921-1992)
Las Ventas de Madrid - Antoni Torrandell (1890-1963)
L'Entracte - Jacques Ibert (1890-1962)
Czardas - Vittorio Monti (1868-1922)
Por una Cabeza - Carlos Gardel (1890-1935)
LES INTÈRPRETS
MARIA ASSUMPCIÓ JANER, arpa Neix a Palma l'any 1998. Estudia arpa al Conservatori Elemental i Professional de Música i Dansa de Mallorca, on acaba el grau mitjà amb les màximes qualificacions. Així mateix ha guanyat diversos premis al concurs nacional de ‘’Arpa Plus’’. Forma part de la Jove Orquestra dels Illes Balears, amb la qual ha actuat com a solista. També participa amb l’Ensemble Lumière, l’Orquestra de Cambra de Mallorca, l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca, l’Acadèmia 1830 i la Fundació Studium Aureum. Ha participat amb l'Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola i amb l'Orquestra Santa Cecilia a Madrid. És col·laboradora habitual de la Banda Municipal de Palma i de l’ Orquestra Simfònica de les Illes Balears. Ha participat a diverses gravacions com a arpa solista a diversos discos, com ara Lumens 4, The Giraffe and the Whale de la cantautora Arantxa Andreu o en la banda sonora guardonada amb diversos premis del curtmetratge Sergi & Irina d'Àlex Tejedor, entre altres treballs.
Ha cursat els estudis superiors d'arpa al Real Conservatorio Superior de Música de Madrid amb la catedràtica i solista de l'Orquestra Simfònica de Madrid Susana Cermeño, graduant-se amb Matrícula d'Honor en arpa i rebent una menció a l’excelència acadèmica d’estudis de grau superior. Al 2023 finalitza el Màster en Ensenyaments Artístics en Interpretació i Recerca Performativa de Música Espanyola en el mateix centre amb una mitja excel·lent. Ha rebut classes magistrals de professores i solistes reconegudes internacionalment, com ara: Anneleen Lenaerts, Gabriella Dall’Olio, Anne Le Roy, Sara Simari, Park Stickney, Françoise Verherve, entre altres.
CATALINA ROIG BURGUERA, flauta travessera Va néixer a Santanyí ( Mallorca) l’any 1980. Començà els estudis musicals a l’Escola Municipal de Música del mateix poble amb el professor Enrique Palau. Acabà els estudis de Grau Elemental i Mitjà amb Matrícula d’Honor al Conservatori de Música i Dansa de les Illes Balears. A continuació va realitzar els estudis de Superior al Conservatori Municipal de Música de Barcelona on va obtenir les màximes qual.lificacions al Fi de Carrera. Ha assistit a classes amb professors com Magdalena Martínez, Salvador Martínez, Vicens Prats, Joana Guillem, Maxence Larrieu entre altres.
És membre del “Bóreas Quintet de Vent”. Ha participat en diferents cicles de concerts entre ells “Un hivern a Mallorca”, “Cicle de Concerts del Palau March”, “Fundació Studium Aureum”, “ Festival Internacional de Música de Santanyí”, etc. Ha col.laborat amb l’Orquestra Haydn de Barcelona, l’Orquestra Ciutat de Barcelona i Nacional de Catalunya i amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, entre d’altres. Des de l’any 2000 és professora de flauta travessera del Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.
EL CONVENT DELS MÍNIMS DE CAMPOS
El Convent dels Mínims de Campos és un edifici d’alt valor històric i cultural, que al llarg dels segles ha experimentat diverses transformacions. Fundat l’any 1607 pels frares de l’orde de Sant Francesc de Paula, aquest espai ha servit a diferents propòsits, des de convent fins a quarter de la Guàrdia Civil. Després de set anys tancat, el 2017 es va reobrir al públic gràcies a una restauració que va permetre recuperar l’essència arquitectònica i històrica de l’edifici, destacant especialment el claustre, que va recobrar la seva forma original després d’una intervenció acurada.
Aquest convent és un dels pocs exemples d’edificis religiosos que ha mantingut gran part de la seva estructura original, malgrat les múltiples adaptacions al llarg del temps. La seva singularitat arquitectònica i el seu significat històric fan d’aquest lloc un espai de gran interès patrimonial, reconegut oficialment com a Bé d’Interès Cultural pel Consell de Mallorca. Avui dia, el Convent dels Mínims és un testimoni viu de la història de Campos i un escenari perfecte per a esdeveniments culturals, com el concert de flauta travessera i arpa dins el CICLE DE CAMBRA DEL MIGJORN, que es durà a terme en aquest entorn incomparable.
Sarbide politika
Iruzkinak
2