Zure sarrerak erosi
Online salmenta itxita.
Informazio gehiago jasotzeko ekitaldiaren antolatzailearekin harremanetan jarri.
Antolatzailearen datuak "Antolatzailea" eremuan daude.
Ekitaldiaren deskribapena
NIT DE FOLIADA!
a La Lluna en Vers
ENTRADES EXHAURIDES!
Dissabte 20 d’agost de 2022
Doble concert & danses gallegues
A les 20 h Obertura de portes, servei de bar i foodtrucks
PD Burbaia
A les 21.30 h Laura Lamontagne & Picoamperio
A les 22.30 h Tanxugueiras: ‘Midas’
Les persones amb entrada tindran accés gratuït al taller de folk i ball gallec que tindrà lloc el dijous dia 18 d’agost a les 19 h. Activitat amb places limitades, prèvia inscripció.
La (r)evolució de la música tradicional galega arriba a La Lluna en Vers per protagonitzar una nit de FOLIADA en què cantarem, ballarem i descobrirem diverses propostes de folk galec revisitat.
Sabela Maneiro, Aida Tarrío i Olaia Maneiro són TANXUGUEIRAS, tres cantareiras per a una nova dècada. Tan sols elles són capaces de reinterpretar els sons d'una tradició mil·lenària, fusionant-la amb ritmes urbans, més propers al trap o a l'electrònica. La seva energia, empoderament, contundència i virtuosisme vocal són els principals exponents del seu innovador estil, conegut com a TRAD.
El concert de Tanxugueiras anirà precedit d’una altra actuació de procedència gallega: el duo format per Laura Lamontagne & Picoamperio, amb una proposta creada en la plena intersecció entre avantguarda i tradició atlàntica, sobre la base de la paraula literària, de procedència tant escrita com oral. Després d’un tast del duet en la programació de Versud 2021, Lamontagne & Picoamperio tornen a Mallorca en aquesta Nit de Foliada per presentar el seu nou treball discogràfic.
La proposta de la Nit de Foliada es completa amb el taller de folk i danses gallegues que oferirà Oscar Moreno abans del concert, el dijous dia 18 d’agost a les 19 h, i que serà d’accés gratuït per al públic que tingui entrades per al concert. L’objectiu d’aquesta sessió serà oferir una petita introducció al folclore gallec i el funcionament del ball i el ritme marcat per les pandeireteiras i, a continuació, donar a conèixer les bases de les danses tradicionals gallegues. En la sessió es prepararà una petita coreografia tradicional per posar en pràctica durant el mateix concert de les Tanxugueiras.
TANXUGUEIRAS
El trio recull el llegat de les pandeireteiras, les dones que han treballat per mantenir viva la música tradicional galega, per revisionar-la i retornar-la de nou al món, en una explosió de modernitat, contant en un estil èpic i amb una força ancestral que els ha fet triomfar ja en escenaris de diversos països.
Els avalen èxits com ‘Midas’, ‘Figa’, ‘Averno’ (col·laboració amb Rayden) o ‘Terra’ (amb més de 3.000.000 d'audicions en menys d'un mes). Tot plegat formarà part del seu nou disc, que veurà la llum aquest 2022, i que presentaran en un potentíssim xou. En ell es mostrarà la nova sonoritat creada per la banda, i es farà possible aquest petit miracle de transportar la música d'arrel dels temps passats i els entorns regionals a la festa compartida arreu.
Són el so d'un poble internacionalitzat. Són la cultura tradicional a la pista de ball. Són tots els móns en un de sol. Perquè, per a les Tanxugueiras, “non hai fronteiras”.
LAURA LAMONTAGNE & PICOAMPERIO
La proposta de Lamontagne & Picoamperio s’ubica en el punt de fusió d’avantguarda i tradició atlàntica, establint ponts entre les músiques i literatures d’antany, i duent-les de retorn al present a través de sons futuristes i tecnològics. Sempre armats amb la tradició galaico-portuguesa de les ‘Cantigas de Amigo’, el seu imaginari electrònic destrueix les fronteres de temps i estil, i obre nous camins a través del hiphop, l’abstracció ambient, el folklore, melodies suaus i atmosferes pròpies de la world music. I ho fan recontextualitzant la lírica de Rosalia de Castro, Luz Fandiño, Xela Arias, Fernando Pessoa, Garcia Lorca, els trovadors Martín Códax, Arias Nunes de Santiago i Alfonso X, o amb les seves pròpies creacions. La veu de Laura LaMontagne i els loops de PicoAmperio teletransporten el públic a un univers híbrid, únic, hipnòtic i, sobretot, totalment magnètic.
Sarbide politika
Els espectacles són oberts a públic de tota edat, però no són familiars ni amb continguts concebuts per a públic infantil. Hi poden accedir famílies amb infants a partir de 6 anys, sempre i quan s’adquireixi entrada per als menors i els adults es responsabilitzin del seu comportament, evitant en tot moment interferir en el curs de l’espectacle.
Iruzkinak
70