FRAGMENTS a Mallorca durant la Guerra Civil (Muro)

FRAGMENTS a Mallorca durant la Guerra Civil (Muro)

Veure entrades
FRAGMENTS a Mallorca durant la Guerra Civil (Muro)

FRAGMENTS a Mallorca durant la Guerra Civil (Muro)

Teatre Municipal de Muro. Carrer Joan Carles I, 27, 07440. Veure mapa

Tria data

Tria hora

Descripció

FRAGMENTS A Mallorca durant la Guerra Civil de Gabriel Janer Manila


"Fragments" és un text dramàtic construït amb petites parts d’un discurs narratiu: la memòria de la Guerra Civil a través dels relats d’unes dones ferides. És un projecte que recolza sobre certes formes propies de la tradició oral. Aquesta presència del text narratiu podria fer que es consideri teatre de la paraula. El text és constituït per una successió de relats independents un de l’altre, units pel sentiment tràgic. Cada personatge monopolitza el dircurs per contar uns succeïts dels quals fou protagonista. Llavors es tracta d’evidenciar la importància dels fragments del relat en la construcció de l’acció dramàtica.

Gabriel Janer va enregistrar aquestes veus entre 1973 i 1978. Eren les veus d'unes dones marcades pel dolor de la guerra. Feia quasi quaranta anys que havia acabat i persistien els records de les ferides. Havien suportat la misèria de conviure amb els vencedors, aquells que els havien assassinat els seus homes: el pare, el germà, el fill, el marit, l'amant... No gosaven parlar-ne, tenien por. Les històries que expliquen només podien contar-se en secret, a mitja veu, quasi en silenci. Aquell silenci de pedra que els varen imposar.


Una producció de L'Alicorn Teatre dirigida per Francesc Aguiló.

Amb el suport d'Aüc Cultural, l'Ajuntament de Muro, l'Agència d'Assegurances Moragues, Ca s'Artiller Espai de Diàleg, l'Obra Cultural Balear i Cucorba Associació Cultural.


Actrius i actors

Xisca Fuster, Magdalena Perelló, Antònia Sastre, Magdalena Moragues, Magdalena Capó, Damiana Cloquell, Nena Carbonell, Maria Julià, Gabriel Gamundí, Bernat Cloquell, Jordi Cloquell i Margalida Porquer.


Informació rellevant

Serà obligatoti l'ús de mascareta.
Aforament limitat.
En cap cas es tornarà l'import de l'entrada, excepte per suspensió de funció.Política d'accés

Recomenat per a majors de 14 anys

Compartir!

Organitzat per

Associació Aüc Cultural

Veure detalls
Les cookies ens ajuden a oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús de cookies. Més informació