Acquista i tuoi biglietti
Vendita online chiusa.
Per maggiori informazioni chiedi all'organizzatore dell'evento.
I dettagli dell'organizzatore sono nella sezione "Organizzato da".
Descrizione dell'evento
AJIM19-Alternatilla Jazz In Mallorca 2019
AJIM19 JAZZ QUARTET v2
Bruno Calvo, trompeta.
Eduardo Cardinho, vibrafon.
André Rosinha, contrabaix.
Joan Moll, bateria
CAT.
Els concerts ménage à jazz són un dels principals distintius d'Alternatilla Jazz. S'aconsegueix amb ells un dels principals objectius del festival: aprofitar l'intercanvi i la diversitat cultural que possibilita la connexió de músics de diferents cultures. D'aquesta manera, el programa cohesiona diferents maneres d'entendre el jazz alhora que prioritza la fusió cultural, el diàleg instrumental i la sorpresa de la improvisació.En aquesta ocasió, proposam una trobada entre dos músics portuguesos: Eduardo Cardinho al vibrafon i el contrabaixesta André Rosinha, a la trompeta desde Cadiz Bruno Calvo i a la bateria el menorquí Joan Moll. La hibridació d'estils i l'espontaneïtat s'erigeixen en protagonistes en una prometedora conversació plural que farà detonar una vegada més els límits del jazz i expandirà els dominis d'aquesta pàtria universal denominada música. Un directe únic del qual en podran gaudir en exclusiva els assistents a l'Alternatilla Jazz Festival.
Bruno Calvo Quartet és un projecte creat recentment a la ciutat d'Amsterdam (Holanda), integrat per quatre dels músics joves amb més talent de l'escena musical improvisada europea; procedents de països com Itàlia, Espanya i Holanda. En els últims mesos la formació ha actuat en importants escenaris i festivals, entre altres, el prestigiós Bimhuis (Amsterdam) o el Festival InJazz en Lantaren Venster (Rotterdam).
En el mes març de 2018 van emprendre una extensa gira de presentació del seu primer àlbum, Outlines, gravat al febrer i editat pel prestigiós segell Fresh Sound New Talent.El grup combina elements fonamentals de la tradició del jazz com el blues, la improvisació i el fort sentit del ritme amb altres elements estilístics que van des del pop a influències de la música contemporània.
La seva original o inusual composició, sense instrument própiament harmònic, força als músics a canviar l'enfocament interpretatiu que tindrien en una banda que inclogués piano o guitarra. Resulta interessant com els vents —trompeta i saxo— s'interrelacionen formant contrapunts en els quals les línies melòdiques s'entrellacen, i creen un so homogeni del qual emergeixen modernes harmonies, amb el concurs i alè d'una enèrgica secció rítmica que a més d'aportar una respiració uniforme vital i moderna infinitat de subtils colors. El repertori conté en la seva majoria, composicions originals escrites específicament per a la formació, però sol ser habitual la interpretació d'arranjaments de estàndards jazzístic o de cançons amb influències per la música pop o altres estils musicals.
Eduardo Cardinho és llicenciat en Jazz per la ESMAE, amb 19 valors. Va guanyar diversos concursos, inclòs el Concurs Internacional de Fermo i la distinció com a Millor instrumentalista al Festival de Jazz de São Luiz 2014. En 2016 va llançar el seu primer àlbum d'originals. Va néixer a Marrazes / Leiria i va donar els seus primers passos en la música a l'edat de 6 anys a la Filharmònica de S. Tiago de Marrazes, prenent classes de bateria amb João Maneta. El 2004, es va unir al Conservatori de Música Orfeão de Leiria a la classe de Manuel Campos, on va completar 5è grau, havent guanyat diversos premis en aquest conservatori. El 2008 va ingressar a l'Escola Professional de Música Espinho, on va ser alumne de Nuno Aroso, Rui Rodrigues, Joaquim Alves i Pedro Oliveira. L'any següent guanya el segon premi en la categoria B de vibràfon en el Concurs Internacional de Percussió a Itàlia. Va completar el curs de percussió a Espinho i s'uneix a l'Escola de Música i Arts Escèniques de Porto, on estudia vibràfon de jazz amb Jeffery Davis i altres mestres com Nuno Ferreira, Abe Rábade i Michael Lauren. Va ser el guanyador del Premi Joves Músics (27a edició), en la categoria de Jazz, amb el seu projecte Eduardo Cardinho Quintet. En 2014, va rebre el premi al millor instrumentista al Festival de Jazz de São Luiz i actualment se'l considera una promesa jove en l'escena del jazz portuguès. Dirigeix projectes: Eduardo Cardinho Quintet, João Barradas i Eduardo Cardinho Quartet, Eduardo Cardinho Lisbon Trio. En 2016, va guanyar amb el grup "Home" el Young Musicians Award en la categoria Jazz Combo.
André Rosinha (Sintra, 1987). Contrabaixista portugués, als 17 anys, i autodidacta, comença a tocar el baix elèctric anant un any més tard a estudiar a l'Escola de Música Musicland de Mafra, on es quedar dos anys i mig. Als 20 anys entra a l'escola de música del Conservatori Nacional on comença els seus estudis de contrabaix amb els professors Manuel Rego i Miguel Leiria. Alhora, s’incorpora a l’escola de jazz Luiz Villas-Boas - Hot Club de Portugal.
Entre 2009 i 2010 ha impartit classes particulars de contrabaix amb Demian Cabaud. El juliol del 2010 va participar al curs d'estiu de l'Escola de Jazz de Lisboa i de la Luiz Villas Boas Jazz School, i aquí va tenir l'oportunitat d'aprendre de Danilo Pérez, Ben Street, Adam Cruz, Rogério Boccato i Rudresh Mahanthappa. Va participar en Seminaris i Masterclasses amb Dave Holland, Matt Penmann, Aaron Goldberg, Reuben Rogers, Greg Hutchinson, Chris Cheek, Jorge Rossy, Matt Renzi, Jon Irabagon, Ze Eduardo, Paulinho Braga, Matt Pavolka, entre d'altres.
El 2014 va completar la seva llicenciatura en contrabaix de jazz a l'Escola de Música de Lisboa amb els professors Bernardo Moreira, Nelson Cascais amb una mitjana de 16.
Ha actuat al Festival Internacional de Jazz de Munster (Alemanya), Sopot Jazz Festival (Polònia), Festival de Jazz Valado Frades, Reunions internacionals de jazz a Coimbra, Hot Club, Sunset (França), Jazzahead (Alemanya), Festival de Jazz. de Cadis (Espanya), Funchal Jazz, Seixal Jazz, Jornades de música al CCB, Casa da Música, entre d'altres.
També ha tocat amb músics com Perico Sambeat, Greg Osby, Alexi Tuomarila, Mario Laginha, Marc Miralta, Theo Ceccaldi, Abe Rábade, Jeffery Davis, Paula Oliveira, Joao Paulo Esteves da Silva, Joao Barradas, Roberto Negro , João Moreira, Afonso Pais, André Fernandes, entre d'altres.
Joan Moll. Nascut a Ciutadella de Menorca, als 19 anys decideix traslladar-se a Barcelona per estudiar amb alguns del els músics que admira. Graduat en l'especialitat de Bateria Jazz a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) on va rebre classes de professors com: Jo Krause, David Xirgu, Joan Monné, Joan Díaz, Dani Pérez, Gorka Benítez, Agustí Fernández o Lluís Vidal entre d'altres . També ha rebut classes particulars de músics com: Marc Miralta, Ramon Prats o Kenny Washington. Ha participat en múltiples seminaris i master classes amb professors com: John Hollenbeck, Michael Kanan, Christian McBride, Brian Blade, Ben Street, Peter Bernstein, Chris Cheek, Albert "Tootie" Heath, Lage Lund, Jimmy Wormworth o Bill McHenry entre d'altres. Ha actuat en països com Espanya, França, Alemanya, Suïssa, Israel o Jordània en diversos festivals i concerts amb músics com: Jorge Rossy, Nelson Veras, Kavita Shah, Leo Montana, Mayte Alguacil, Santi de la Rubia, Jaume Llombart, Felix Rossy , Enrique Oliver, Roger Mas, Masa Kamaguchi, Toni Vaquer o Gabriel Amargant. Treballa com a docent i ha impartit masterclasses en diverses escoles i conservatoris.
CAST.
Los conciertos ménage à jazz son uno de los principales distintivos de Alternatilla Jazz. Se consigue con ellos uno de los principales objetivos del festival: aprovechar el intercambio y la diversidad cultural que posibilita la conexión de músicos de diferentes culturas. De este modo, el programa cohesiona diferentes maneras de entender el jazz vez que prioriza la fusión cultural, el diálogo instrumental y la sorpresa de la improvisació.En esta ocasión, proponemos un encuentro entre dos músicos portugueses: Eduardo Cardinho al vibráfono y el contrabaixesta André Rosinha, a la trompeta desde Cadiz Bruno Calvo ya la batería el menorquín Joan Moll. La hibridación de estilos y la espontaneidad se erigen en protagonistas en una prometedora conversación plural que hará detonar una vez más los límites del jazz y expandirá los dominios de esta patria universal denominada música. Un directo único del que podrán disfrutar en exclusiva los asistentes al Alternatilla Jazz Festival.
Bruno Calvo Quartet es un proyecto creado recientmente en la ciudad de Amsterdam (Holanda), integrado por cuatro de los músicos jóvenes con más talento de la escena musical improvisada europea; procedentes de países como Itàlia, Espanya y Holanda. En los últimos meses la formación ha actuado en importantes escenarios y festivales, entre otros, el prestigioso Bimhuis (Amsterdam) o el Festival InJazz en Lantaren Venster (Rotterdam).
En el mes de marzo de 2018 emprendieron una extensa gira de presentación de su primer álbum, Outlines, grabado en febrero y editado por el prestigioso sello Fresh Sound New Talent.
El grupo combina elementos fundamentales de la tradición del jazz como el blues, la improvisación y el fuerte sentido del ritmo con otros elementos estilísticos que van des del pop a influencias de la música contemporánea.
Su original o inusual composición, sin instrumento propiamente harmónico, fuerza a los músicos a cambiar el enfocamiento interpretativo que tendrian en una banda que incluyera piano o guitarra. Resulta interesante como los vientos —trompeta y saxo— se interrelacionan formando contrapuntos en los cuales las líneas melódicas se entrelazan, y crean un sonido homogéneo del cual emergen modernas harmonías, con el concurso y aliento de una enérgica sección rítmica que además de aportar una respiración uniforme vital y moderna infinidad de sutiles colores.
El repertorio contiene en su mayoría, composiciones originales escritas específicamente para la formación, pero suele ser habitual la interpretación de arreglos de estándares jazzísticos o de canciones con influencias para la música pop o otros estilos musicales.
Eduardo Cardinho es licenciado en Jazz por la ESMAE, con 19 valores. Ganó varios concursos, incluido el Concurso Internacional de Fermo y la distinción como Mejor Instrumentalista en el Festival de Jazz de São Luiz 2014. En 2016 lanzó su primer álbum de originales.
Nació en Marrazes / Leiria y dio sus primeros pasos en la música a la edad de 6 años en la Filarmónica de S. Tiago de Marrazes, tomando clases de batería con João Maneta. En 2004, se unió al Conservatorio de Música Orfeão de Leiria en la clase de Manuel Campos, donde completó 5to grado, habiendo ganado varios premios en este conservatorio. En 2008 ingresó en la Escuela Profesional de Música Espinho, donde fue alumno de Nuno Aroso, Rui Rodrigues, Joaquim Alves y Pedro Oliveira. El año siguiente gana el segundo premio en la categoría B de vibráfono en el Concurso Internacional de Percusión en Italia. Completó el curso de percusión en Espinho y se une a la Escuela de Música y Artes Escénicas de Porto, donde estudia vibráfono de jazz con Jeffery Davis y otros maestros como Nuno Ferreira, Abe Rábade y Michael Lauren.
Fue el ganador del Premio Jóvenes Músicos (27ª edición), en la categoría de Jazz, con su proyecto Eduardo Cardinho Quinteto. En 2014, recibió el premio al mejor instrumentista en el Festival de Jazz de São Luiz y actualmente se lo considera una promesa joven en la escena del jazz portugués. Dirige proyectos: Eduardo Cardinho Quinteto, João Barradas y Eduardo Cardinho Quarteto, Eduardo Cardinho Lisbon Trio. En 2016, ganó con el grupo "Home" el Young Musicians Award en la categoría Jazz Combo.
André Rosinha (Sintra, 1987), contrabajista portugués. A los 17 años, y de forma autodidacta, comienza a tocar el bajo eléctrico, y un año después estudia en la Musicland Music School en Mafra, donde permanece durante dos años y medio.
A los 20 años, ingresa a la escuela de música del Conservatorio Nacional, donde comienza sus estudios de contrabajo con los maestros Manuel Rego y Miguel Leiria. Al mismo tiempo, se une a la Escuela de Jazz Luiz Villas-Boas - Hot Club de Portugal.
Entre 2009 y 2010 tiene clases particulares de contrabajo con Demian Cabaud.
En julio de 2010 participó en el Curso de Verano de la Escuela de Verano de Jazz de Lisboa como miembro de la Escuela de Jazz Luas Villas Boas, y aquí tuvo la oportunidad de aprender de Danilo Pérez, Ben Street, Adam Cruz, Rogério Boccato y Rudresh Mahanthappa. Participó en seminarios y clases magistrales con Dave Holland, Matt Penmann, Aaron Goldberg, Reuben Rogers, Greg Hutchinson, Chris Cheek, Jorge Rossy, Matt Renzi, Jon Irabagon, Ze Eduardo, Paulinho Braga, Matt Pavolka, entre otros.
En 2014, completó su licenciatura en Double Bass Jazz en la Escuela de Música de Lisboa con los maestros Bernardo Moreira, Nelson Cascais con un promedio de 16.
Ha actuado en el Munster International Jazz Festival (Alemania), Sopot Jazz Festival (Polonia), Valado Frades Jazz Festival, International Jazz Meetings en Coimbra, Hot Club, Sunset (Francia), Jazzahead (Alemania), Jazz Festival de Cádiz (España), Funchal Jazz, Seixal Jazz, Music Days en CCB, Casa da Música, entre otros.
También ha tocado con músicos como Perico Sambeat, Greg Osby, Alexi Tuomarila, Mario Laginha, Marc Miralta, Theo Ceccaldi, Abe Rábade, Jeffery Davis, Paula Oliveira, Joao Paulo Esteves da Silva, Joao Barradas, Roberto Negro , João Moreira, Afonso Pais, André Fernandes, entre otros.
Joan Moll. Nacido en Ciutadella de Menorca, a los 19 años decide trasladarse a Barcelona para estudiar con algunos del los músicos que admira. Graduado en la especialidad de Batería Jazz en la Escuela Superior de Música de Cataluña (ESMUC) donde recibió clases de profesores como: Jo Krause, David Xirgu, Joan Monné, Joan Díaz, Dani Pérez, Gorka Benítez, Agustí Fernández o Lluis Vidal entre otros. También ha recibido clases particulares de músicos como: Marc Miralta, Ramón Prats o Kenny Washington. Ha participado en múltiples seminarios y master clases con profesores como: John Hollenbeck, Michael Kanan, Christian McBride, Brian Blade, Ben Street, Peter Bernstein, Chris Cheek, Albert “Tootie” Heath, Lage Lund, Jimmy Wormworth o Bill McHenry entre otros. Ha actuado en países como España, Francia, Alemania, Suiza, Israel o Jordania en diversos festivales y conciertos con músicos como: Jorge Rossy, Nelson Veras, Kavita Shah, Leo Montana, Mayte Alguacil, Santi de la Rubia, Jaume Llombart, Felix Rossy, Enrique Oliver, Roger Mas, Masa Kamaguchi, Toni Vaquer o Gabriel Amargant. Trabaja como docente y ha impartido masterclasses en diversas escuelas y conservatorios.
Politica di accesso
Commenti
1