Trio Colombram - Haydn, Mendelssohn
Event s dsc 0107 1

Trio Colombram - Haydn, Mendelssohn

Organizado por: sala inaudit

sala inaudit. Pere Dezcallar i Net, 8A Ver mapa sala inaudit. Pere Dezcallar i Net, 8A

Venda online encerrada.

Para mais informação pergunta ao organizador do evento.

Os dados do organizador estão no apartado "Organizado por".

Descrição

Programa:

F.J. Haydn - Trio en Sol major "all'Ongarese" Hob.XV:25

F. Mendelssohn - Trio en re m n. 1 Op. 49


-----

El Trio Colombram es funda al 2008 com a fruit dels estudis de Màster de música de cambra a la Universitat de Música i Arts Escèniques de Graz, a Austria, amb l’objectiu de crear una formación cambrística estable. L’agrupació ha realitzat concerts a diferents indrets d’Àustria, Hongria, Croàcia i Espanya. A més ha gravat per la Ràdio Austríaca i ha estat guardonada en distints concursos entre els quals cal destacar el primer premi al concurs Marta Debelli 2009.

La inquetud per aprofundir i perfeccionar-se en l’art de la interpretació musical ha portat a aquests joves músics a viatjar i desplaçar-se durant anys amb l’objectiu de formar-se en els llocs on la tradició musical porta segles nodrint a les millors institucions educatives dels compositors i solistes que conformen el patrimoni cultural i musical universal. Així doncs els membres del Trio Colombram han tingut la satisfacció d’aprendre dels millors mestres en institucions com l’Acadèmia Franz Liszt de Budapest, la Universitat d’Arts Escèniques de Graz o l’Ensemble Klang Fòrum Wien de Viena, desenvolupant el seu camp de coneixement en àmbits com la música orquestral, la música de cambra i la música contemporània al més alt nivell.


els intèrprets:


Catalina Sureda, violí

Natural de Mallorca, obté als 18 anys el títol de Professor Superior de violí al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, i posteriorment es trasllada a Àustria on finalitza els estudis de Màster Oficial (MA) i Postgrau de violí amb Premi Extraordinari amb l’eminent pedagoga Maighréad McCrann i Màster oficial en Música de Cambra amb Chia Chou, tots dos amb matrícula d’honor, a la Universität für Musik und Darstellende Kunst Graz (Universitat de Música i Arts Escèniques de Graz). Per al perfeccionament dels seus estudis Catalina ha rebut beques de la Fundació Sa Nostra, Fundació Caja Madrid, Jove Orquestra Nacional d’Espanya i la Fundació Martha-Debelli.        

Catalina ha estat concertino de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya amb la qual va gravar com a solista el Capriccio espagnol Op. 34 de N. Rimsky-Korsakov (“Espanya de dins a fora” Verso 2005), i ha estat membre titular durant 5 anys de la prestigiosa Gustav Mahler Jugend Orchester. Ha estat concertino de l’Orquestra Filharmònica de Màlaga i de l’orquestra del festival d’Òpera de Scheidegg a Alemanya. Ha col·laborat com a ajuda de concertino a l’Orchestra of Europe de Berna i a l’Orquestra Simfònica d’Euskadi. Entre 2013 i 2017 ha estat violinista de l’Orquestra Simfònica de Viena (Wiener Symphonikern) i col·laboradora habitual d’altres orquestres austríaques de primera categoria com la Ràdio Symphonie Orchester Wien, la Tonkünstler Orchester o la Grazer Philharmonisches Orchester.

Al llarg de la seva carrera ha visitat les principals sales de concerts del món entre les quals es poden destacar el Musikverein de Viena, Conzertgebouw d’Amsterdam, Royal Albert Hall de Londres, Carnnegie Hall de Nova York, Teatre alla Scala de Milan, Staatsoper de Berlin, amb directors com Antonio Pappano, Kent Nagano, Lorin Maazel, Zubin Mehta, Sir Colin Davis, Daniel Barenboim, Franz Welser-Möst, Gianandrea Noseda, Philipp Jordan, Christopher Hogwood, Manfred Honeck, Heinrich Schiff, Vladímir Fedoseyev entre molts altres.        

El seu debut com a solista es va produir a l’edat de 16, interpretant el concert núm. 1 per a violí i orquestra de Max Bruch amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears sota la direcció de Christoph Stepp. Entre les seves interpretacions cal destacar la interpretació del concert per a violí de Ludwig van Beethoven amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears sota la direcció del mestre Edmon Colomer, el 2011.       

Catalina és una activa intèrpret de música de cambra. Funda el 2008 el Trio Colombram amb el qual realitza concerts per Àustria, Hongria, Croàcia, Espanya gravant per a la ORF, Ràdio Nacional Austríaca. En l’actualitat forma duo amb la pianista búlgara Dina Nedéltcheva i amb el violoncelista Esteban Belinchón a més de ser concertino de l’orquestra de cambra Acadèmia 1830. Des del curs 2017-18 és Professora per oposició del Conservatori Professional de Música i Dansa d’Eivissa i Formentera.  

Catalina té el privilegi de tocar amb un violí construit per Carlo Antonio Testore a Milà el 1719. 


Esteban Belinchón, violoncel

Esteban Belinchón és un actiu i versàtil violoncel·lista format a Àustria. El seu repertori de concert abasta un ampli catàleg d’obres fent especial èmfasi en la música de cambra i el repertori de nova creació. La seva proposta musical reuneix obres de reconeguts compositors de l’escena internacional de la música contemporània juntament amb clàssics ja consagrats del repertori. El desplegament sonor, acústic, expressiu i comunicatiu que és capaç el violoncel és extraordinari i les exigències de la nova música han demostrat que l’instrument té una versatilitat i un rang acústic tals que es fa obligatori revisar i buscar una nova definició de l’instrument dins l’univers musical.

Nascut a Lleó, realitza els estudis superiors de violoncel al Conservatori Superior de Música de Salamanca amb menció d’Honorífica i els complementa amb els cursos de perfeccionament de l’Escola Superior de Música de Catalunya a Barcelona, ​​amb Lluís Claret i Damian Martínez i amb el Quartet Casals. A continuació es trasllada a Àustria on s’especialitza amb dos Màsters Universitaris en la Universitat de Música i Arts Escèniques de Graz a Àustria, en Música de Cambra sota la tutela de Chia Chou i Rudolf Leopold i en Interpretació de Música Contemporània (Performance Practice in Contemporary Music) amb el prestigiós ensemble internacional Klangforum Wien.

Esteban ha estat membre titular de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya, academista de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu de Barcelona i ha col·laborat i tocat com a solista amb l’Orquestra Simfònica de Castella i Lleó.

Ha participat en nombrosos cursos de perfeccionament de violoncel i de música de cambra amb mestres de reconegut prestigi com Lucas Fels en els cursos de Música Contemporània de Darmstatd, Andreas Lindembaum en IMPULS, Martin Hornstein, Rudolf Leopold, Philippe Müller, Wolfgang Boettcher, Peter Bruns o Ferenc Rados, entre d’altres, i ha participat activament en projectes de música contemporània amb reconeguts compositors de l’escena internacional com Tristan Murail, Rebecca Saunders, Klaus Lang, Francesco Filidei, Clemens Gadenstätter, Gehrd Kuhr, Beat Furrer o Brian Ferneyhoug.

A Àustria col·labora amb múltiples Ensembles i orquestres com l’Ensemble Schallfeld, Szene Instrumental, Kug Ensemble für Neues Musik, Ambassade Orchestra, Vienna Classical Players, Oper Burg Gars Orchester, Scheiddeg Festpiel Orchester, etc.

A l’estiu de 2017 Esteban es trasllada a Balears on hi fixa la seva residència.     

En l’actualitat compagina la docència als Conservatoris Municipals de Música de Manacor i Palma de Mallorca juntament amb l’activitat concertística interpretant tan a solo com en conjunt. 

Esteban és membre dels ensembles especialitzats en música de nova creació Espai Sonor i el Colectiu Instrumental Placa Base, també forma duet amb la violinista Catalina Sureda, a més de col·laborar amb diverses agrupacions com l’Orquestra de l’Acadèmia 1830, l’Orquestra de Cambra de Mallorca o l’Ensemble Tramuntana.


Llorenç Prats, piano

Llorenç Prats Boscà, natural d’Eivissa, va començar els seus estudis musicals a Àvila amb els professors Miguel Ángel Caro i Óscar Arroyo. Va continuar en el Conservatori Superior de Salamanca obtenint el Premi Fi de Carrera en 2013 amb les professores Patrín García-Barredo i Miriam Gómez Morán a piano i el professor Alberto Rosado en música de cambra i música contemporània. Des de 2013 estudia becat a l’Acadèmia Franz Liszt de Budapest, on va obtenir el seu màster amb les més altes qualificacions en 2015 amb els professors András Kemenes i Jenő llant en piano i Rita Wagner, Csalog Gábor i Zoltán Fejervari en música de cambra. Allà continua els seus estudis de Doctorat en interpretació.x

Ha assistit a cursos i rebut classes magistrals de piano i música de cambra dels professors György Kurtág, Ferenc Rados, Imre Rohmann, Josep Colom, Claudio Martínez-Mehner i Kennedy Moretti entre d’altres.

Ha rebut nombrosos premis com a solista i formant part de grups de cambra, destacant el Primer Premi en el Concurs Nacional de Piano “Veguellina d’Órbigo” i un dels premis ArteJoven de Castella i Lleó formant part del Trio Kyoss, participant en una gira per Espanya.

Ha ofert nombrosos recitals a Europa i Amèrica del Sud. Entre les seves actuacions a Espanya, destaquen la col·laboració com a solista amb l’Orquestra Simfònica de Burgos en 2009, estrenant al país l’obra Alegries de M. Hidalgo i la participació en el cicle de música contemporània de la fundació BBVA a l’Auditori Nacional de Madrid al costat del PluralEnsemble dirigit per F. Panisello en 2011. Ha estat convidat al Festival Atlátszo Hang a Budapest pel grup resident THReNSeMBLe, dirigit per Balázs Horváth, per interpretar, entre altres peces, Vortex Temporum de Gérard Grisey. També ha ofert concerts com a solista i com a part de formacions de cambra a Alemanya, Polònia i Uruguai. Actua amb assiduïtat al costat de la cellista hongaresa Eszter Karasszon. Entre altres col·laboracions destaca la seva formació de duo de pianos i 4 mans amb el pianista uruguaià-espanyol Rafael González Pau, amb el qual ha actuat a Europa i Sud-amèrica.

Recentment ha gravat i interpretat en directe l’estrena del concert per a piano estès i orquestra Blue Oranges, compost i dirigit per Michał Janocha, al costat d’altres obres de la compositora i pedagoga polonesa Lidia Zielinska a Poznań, Polònia. Així mateix el 2017 va participar en l’enregistrament d’un CD encàrrec de l’Ambaixada Argentina a Hongria, homenatge a Bartók i Ginastera. En l’actualitat compagina els seus estudis i la seva activitat professional com a intèrpret amb una tasca docent, sent des 2018 professor associat de música de cambra al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.

Política de acesso

Neste caso o promotor não especificou a política de acesso a menores, se tiveres qualquer dúvida incentivamos-te a entrar em contacto diretamente com ele.

Vídeo

Galeria

Ver galeria

Opinião (1) 1 Opinião

Toni Castelló
2/08/2021
Assistiu em 9/07/2021 OPINIÃO VERIFICADA
Trio Colombran
una vetlada encisadora. Les obres i la interpretació varen ser meravelloses. El que més em va agradar varen ser les dues dances hongareses de Johannes Brahms. Sense desmerèixer les altres peces
Nós e os nossos parceiros utilizamos cookies próprias e de terceiros, com a finalidade de te oferecer o serviço de maneira correcta, contar as visitas à nossa página e, em casos concretos, mostrar-te publicidade e permitir-te partilhar conteúdos em redes sociais. Podes obter mais informação sobre as cookies consultando a nossa Política de Cookies.